26 d’abril del 2013

El govern republicà d’Alcanar aprova el pressupost amb l’abstenció del PP, i el vot contrari del PSC i CiU




ALCANAR (Montsià).- Alcanar ja té pressupost municipal per al 2013. Uns comptes municipals que el govern municipal d’Esquerra va poder aprovar gràcies a l’abstenció del grup del Partit Popular, i amb el vot contrari dels grups de Convergència i Unió i del PSC. De fet, l’Ajuntament d’Alcanar portava dos anys amb el pressupost prorrogat, ja que Esquerra governa en minoria des del trencament del pacte per part del PSC. El regidor canareu d’Hisenda, Miquel Sancho, ha agraït aquest divendres el vot “responsable” i “intel·ligent” del PP, tot i que ha volgut deixar clar que els republicans no han assolit cap pacte amb els conservadors. En aquest sentit, Sancho ha destacat que el portaveu del Partit Popular va admetre, durant el mateix ple, que hauria preferit organitzar una moció de censura que apartés el republicà Alfons Montserrat de l’alcaldia. Però que, com que finalment la moció de censura no ha tirat endavant, el Partit Popular no podia seguir posant pals a les rodes a la governabilitat d’Alcanar.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Sancho ha recordat que l’aprovació del pressupost del 2013, amb l’abstenció del PP, ha estat possible després que els conservadors presentessen al registre de l’Ajuntament un document amb 12 propostes econòmiques i altres accions. Unes mesures que el govern d’Alcanar ha acceptat en bona part. Amb tot, l’entrada del document del PP va dinamitar les negociacions que Esquerra estava mantenint amb el grup de Convergència i Unió, fins i tot per a la formació d’un govern estable. En qualsevol cas, Sancho ha reiterat que les portes continuen obertes per a Convergència i Unió i per a la resta de grups polítics de l’oposició. De fet, el regidor d’Hisenda ha assegurat que mai han donat per trencada la negociació amb el convergent Ivan Romeu.

D’altra banda, Sancho ha volgut explicar algunes de les característiques del pressupost del 2013, marcat per la reducció de la despesa en un 14%, a causa de la reducció dels ingressos municipals en un 17%. Un ajust pressupostari que busca atendre les noves necessitats de la població. Per exemple, el cost del transport escolar, que abans assumia el Consell Comarcal del Montsià. Així, enguany Alcanar retallarà en la partida de Festes fins a un 20%, i un 5% els sous i retribucions als regidors, així com les aportacions als grups polítics. En canvi, augmenten les partides socials, i s’ha creat una de nova per a dinamització econòmica.

El regidor d’Hisenda ha afegit que Alcanar tancarà l’exercici amb un deute viu del 58,65%, el més baix dels darrers anys. A més, Sancho ha assenyalat que tancaran l’exercici del 2012 amb un romanent de tresoreria d’uns quatre milions d’euros, que serviran per afrontar inversions productives, com ara la segona fase de rehabilitació de l’antic convent dels Josepets, on s’instal·larà un alberg turístic. El romanent també ha de servir per iniciar la reforma del mercat municipal, així com l’adquisició de sòl per impulsar un nou polígon industrial .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta