1 d’abril del 2013

El PP de Tarragona rebutja el canvi de nom de les diputacions per vegueries

TARRAGONA.- El president provincial del PP de Tarragona i portaveu del grup del Partit Popular a l'Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha criticat amb duresa l'anunci del govern de Catalunya de fer quatre vegueries amb un canvi de nom de les actuals diputacions. "Cada dia fan un anunci diferent i desorienten la ciutadania", ha remarcat Fernández. Pel dirigent del PP, la província de Tarragona "no es pot tocar" i per tant "substituir-la per una vegueria és il·legal, a més de perjudicar Tarragona en comparació amb les altres províncies espanyoles". Fernández és una de les veus del PP de Catalunya que més ha rebutjat la reordenació territorial en vegueries, tot al·legant que perjudica la capitalitat de Tarragona. 

"Fer una vegueria de Tarragona ajornant la divisió entre Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre pot semblar menys dolent per als interessos de la nostra ciutat, però és un parany de cara al futur perquè obre la porta a posteriors modificacions, com ha deixat clar el Govern de Catalunya, que ha incomplert la seva promesa de deixar al calaix les vegueries i s'ha alineat amb l'independentisme anti-tarragoní ", va assegurar Fernández en declaracions recollides al web del PP de Tarragona.

El portaveu popular a Tarragona ha criticat que CiU va acusar el PP per portar el debat nominal sobre la Universitat "dient que no tocava en temps de crisi", i en canvi "es veu que per perjudicar Tarragona si toquen els debats nominals". El passat 18 de gener, el PP va portar al ple de l'Ajuntament de Tarragona una moció per reclamar un canvi de nom de la Universitat Rovira i Virgili (URV) perquè la universitat passés a dir-se 'de Tarragona', com les altres universitats de les capitals provincials. 

"Aquest debat nominal és, però, molt perillós, perquè ja es va demostrar durant la preparació de la Llei de Vegueries que obrir aquest meló va ser aprofitat per Reus per intentar aconseguir la cocapitalitat", va dir Fernández. "Hem d'aprendre de les experiències passades per no cometre antics errors i Tarragona ha de dir clarament 'No a la vegueries', o en el futur la nostra ciutat pot pagar un preu massa alt. L'independentisme antitarragoní ens ataca de nou i no ho permetrem ", ha conclòs el president del PP a Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta