21 d’abril del 2013

El primer 'escrache' a les Terres de l'Ebre serveix la PAH per denunciar que hi ha 500 desnonaments cada setmana



DELTEBRE (Baix Ebre).- Joan Bertomeu és l'únic diputat del PP de les Terres de l'Ebre al Congrés dels Diputats, i aquest dissabte ha estat l'objectiu del primer 'escrache' que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha dut a terme al territori. Una trentena de persones s'han presentat a la porta del seu domicili particular, a Deltebre, perquè conega la situació dels afectats a l'Ebre. Bertomeu no ha respost als concentrats. Segons dades de la PAH, a les Terres de l'Ebre s'estan executant 84 desnonaments al dia, uns 500 cada setmana. Tot i així, està constant molt que els afectats donin a conèixer els seus casos. Segons la portaveu de la PAH, Txell Teruel, en un territori petit com les Terres de l'Ebre, encara hi ha molta por i molta vergonya.

L'escrache al diputat del PP a l'Ebre s'ha desenvolupat sense incidents. Els Mossos d'Esquadra han format una cordó al voltant de la casa de Bertomeu i els participants a la protesta s'han posicionat a la vorera del davant de la casa. Tot i així, la policia ha aixecat un acta a la PAH en considerar que excedien en la protesta el nombre de persones, un màxim de 19, perquè no es consideri manifestació i calgui un permís per dur-la a terme. Els membres de la PAH han repartit butlletes informatives entre els veïns i establiments de Deltebre en el recorregut que han fet fins a la casa del diputat popular.

Segons Teruel, 'l'escrache' que han dut a terme aquest dissabte ha estat per denunciar que un dels diputats al Congrés del territori, en aquest cas el diputat popular Joan Bertomeu, "també ha votat en contra de la ILP" o al menys, a favor d'una ILP desmantellada i convertida "en un ombra" de les demandes que van signar un milió i mig de ciutadans. "Que es faci visible que a les Terres de l'Ebre tenim un diputat que no està en contra dels desnonaments i està afavorint el genocidi financer", ha apuntat Teruel.


'L'escrache' s'ha fet a la porta del domicili particular de Bertomeu, a Deltebre. Bertomeu, però, no ha respost a la crida dels afectats a la PAH. "Se l'hi ha enviat una carta i se l'ha convidat en assemblea, i no ha volgut vindre, per tant, l'hem interpel·lat venint a casa seva perquè sàpiga quina és la situació que hi ha a les Terres de l'Ebre i que aquí també hi ha afectats", ha explicat la portaveu de la PAH.

Segons la plataforma, actualment s'executen més de 80 desnonaments al dia a l'Ebre, uns 500 a la setmana. Malgrat que és un dels territoris més afectats per aquesta problemàtica social, "és on més està costant que la gent surti al carrer". "Segueixen tenint molta por de deixar de pagar, dels banquers, i poques ganes de sortir i que sigui visible el seu cas", ha apuntat Teruel. El fet que sigui un territori petit, provoca que la gent tingui "vergonya" a que es conegui que poden ser o han estat desnonats.

Des de la PAH recorden als diputats del PP que no han respectat "les demandes de mínims" de la ILP que van presentar, és a dir, la dació en pagament, la paralització dels desnonaments i l'impuls del lloguer socials. "Ells segueix endeutant a la gent i aquí hi ha vides en joc i no en són conscients", ha sentenciat Teruel.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta