19 d’abril del 2013

Els comerciants i la biblioteca de Tortosa organitzen una fira de Sant Jordi al Nucli Antic



TORTOSA (Baix Ebre).- La biblioteca municipal Marcel·lí Domingo de Tortosa és una de les biblioteques del país que enguany han organitzat la revetlla de Sant Jordi, amb actes culturals el vespre i la nit del proper 22 d’abril. Unes activitats que també serviran per dinamitzar el nucli històric de Tortosa, i que s’afegiran a les que també ha organitzat l’Associació de Comerciants del Nucli Antic amb motiu d’aquesta diada de Sant Jordi. El vicepresident de l’entitat de comerciants, Joan Iniesta, ha avançat aquest divendres que la primera fira de Sant Jordi al nucli antic de Tortosa aplegarà nombroses parades de llibres i de roses al carrer de la Rosa i a la plaça de la Cinta, amb una vintena d’autors ebrencs que signaran les seues obres en horari de matí i de tarda. A més, Iniesta ha remarcat que la biblioteca de Tortosa ha de ser l’epicentre de la diada de Sant Jordi a la ciutat.

En aquesta línia, Iniesta ha afegit que, al marge de la signatura de llibres a càrrec dels autors, també han programat una sessió de conta-contes i la projecció de documentals literaris al local social d’Amics dels Castells i dle Nucli Antic, al portal del Romeu. De fet, s’estrenarà en primícia l’audiovisual ‘Lectures en veu pròpia’, un documental en què autors ebrencs llegiran literatura feta a les Terres de l’Ebre.

D’altra banda, el vicepresident de l’Associació de Comerciants del Nucli Antic de Tortosa ha assenyalat que l’objectiu és que la fira de Sant Jordi també puga servir per consolidar un gran eix comercial format per les dues zones de vianants de la ciutat: la del carrer de la Rosa i la plaça de la Cinta, unida amb la dels carrers de l’Àngel i Sant Blai, on en els darrers anys s’havia concentrat l’activitat pròpia de Sant Jordi.



Revetlla de Sant Jordi 

Lloc: Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa
Horari: 20’30 a 22h
-Lectura de fragments del llibre Afrodita d’Isabel Allende a càrrec de Mariola Castaño
-Actuació de la cantautora Sílvia Ampolla.
-Lectura del poema “Només la veu” de Zoraida Burgos en diferents llengües (anglès, alemany, francès, àrab, castellà, català)
-Lectura de poemes de Gerard Vergès, a càrrec de Manel Ollé i Xell Aixarch
-Actuació dels alumnes del Conservatori de Música
-Actuació de Cor Flumine

Sant Jordi al Nucli Antic 

Organitza: Associació de Comerciants del Nuclia Antic de Tortosa (ACNAT) i Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa
Lloc: Carrer de la Rosa, carrer de l'Àngel i plaça de la Cinta

ACTIVITATS:
-De 9’30-20h. Parades de llibres i roses.
-D’11 a 14h. i de 17 a 20’30: Signatures de llibres per part d’autors ebrencs
-17’30: contacontes Blancaneu, a càrrec de Victorina Itarte, del projecte Vincles Intergeneracionals i interculturals.
-18'00: entrega de premis del Concurs de Roses reciclades de Més que Nou, al seu establiment.
-Tota la tarda (17 a 21h) projeccions de documentals i videoart a la seu d'Amics dels Castells.
-La vida tortosina
-La Tortosa dels retratistes
-Lectures en veu pròpia
-Espot d'Amics dels Castells

-20’30: lliurament de premis als millors lectors i als guanyadors del concurs d’endevinalles, relats curts i poesia a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

-Mostra de les novetats editorials dels nostres autors als aparadors dels comerços dels carrers del nucli antic.

La biblioteca surt al carrer i a la seva parada trobareu:
- 10’30-13h. Audició del documental Lectures en veu pròpia
 - 10’30 a 20h. Recull de llibres de Col·lecció Local i el llibre Tren de buit. 
- 10’30 a 20h. III Mercat d’Intercanvi de Llibres i Punts de Llibre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta