14 d’abril del 2013

Els membres de les JSC de l'Ebre, amb la bandera republicana al 'pont Roig' de Tortosa


TORTOSA (Baix Ebre).- Els membres de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC) a les Terres de l'Ebre s'han retratat aquest dissabte amb la bandera tricolor al nou 'pont Roig' de Tortosa, per commemorar la proclamació de la II República i reclamar l'impuls a l'estat republicà. L'acte formava part de l'acció reivindicativa que les JSC a l'Ebre han batejat com 'Cap a la III República', amb una penjada de banderes republicanes i la lectura del manifest 'República és Democàrica' a Alcanar, Ulldecona, Tortosa i Amposta. El 'pont Roig' és l'antic pont del ferrocarril a Tortosa, que s'ha pintat d'aquest color en el marc de les obres de recuperació per fer passar la via verda del Baix Ebre.


D'altra banda, les JSC de Tortosa, Ulldecona i Alcanar, van entrar una instància als ajuntaments dels seus respectius municipis, tot reclamant que aquest diumenge, dia 14 d'abril, es pengés als balcons dels edificis consistorials la bandera de la II República, al costat de la senyera. Segons ha explicat el primer secretari de les JSC de Tortosa, Pau Sabaté, "els ciutadans de les Terres de l'Ebre que van lluitar per la democràcia i la defensa de la llibertat mereixen un homenatge, un acte de memòria, ja que molts d'ells van patir la persecució, l'exili posterior a la guerra civil i, fins i tot la mort per part del règim franquista".

Les JSC han recordat que són molts els dies internacionals en què els ajuntaments o bé pengen un faldó o una bandera reivindicativa al balcó. "Volem que un període tan significant per a la vida de molts ciutadans sigui també reconegut en un exercici d'homenatge i memòria". Per la seua banda, la primera secretària de la JSC d'Ulldecona, Nassira el Hadri, considera que cal plantejar seriosament la implantació d'un model d’estat basat en la República Federal, que replantegi totes les institucions de l’Estat i es millori el sistema polític fent-lo més democràtic, més igualitari, més transparent i més just.

6 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Com ja vaig dir, aquesta bandera esta tan tacada de sang com la del pollastre franquista. Que hi hagi gent jove que encara avui veneri aquesta senyera és una demostració de l’excel•lent treball de manipulació i adoctrinament de la nostra santa esquerra.

    Que quedi clar que no sóc ni anti-republicà ni monàrquic ni feixista (avís per navegants). Però que s’aplaudeixi el paper d’un sistema que va executar al nostre país, en nom d’uns ideals, a unes 50.000 persones, va empresonar en txeques i camps de treball forçat a tantes altres, que va crear els “Tribunals Revolucionaris”, que va assassinar a sang freda a 6.000 eclesiàstics, que va cremar y saquejar convents i esglésies per tota la geògrafa espanyola em pareix, sinó més, demencial. Una cosa així sols pot passar en un país d’ignorants que no coneixen els detalls de la seva història.

    Pel que fa a l’apartat legal, hem de recordar que el fet de penjar la bandera republicana a la façana dels consistoris és il•legal perquè va en contra de la Constitució Espanyola i de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

    ResponElimina
  3. Ostia, cuánto tiempo!
    T'has recorda't de mi i tot(en un país d'ignorants).
    Hi han coses que jo les repetiria, dec ser un dement jejeje. O potser un piromano jajaja.
    Bé, parlant de la bandera. Més que tacada de sang diria que són infantilades, total, així lis va als socialistes, no?
    Ah! Jaume, podries canviar la foto. Ara torna a estar de moda l'asturià aquell que no recordo el nom...

    ResponElimina
  4. Amic ignorant a mi no m’has enganyat mai, sé que la ignorància no és el teu fort ;)

    Pel que fa al socialisme espanyol que t’he de comptar, l’hemisferi sud del cervell em convenç dia a dia per a que Rubalcaba segueixi al front dels socialistes durant molts i molts anys, però algun cop l’hemisferi nord em recorda, que una oposició política conscienciada amb la realitat, coherent amb ella mateixa, que no jugui brut i que doni un cop de mà quan la seva Nació li requereix no seria baladí per al destí del nostre país.

    ResponElimina
  5. tricolor o rojoygualda (amb o sense pollastre), representen igualment espanya. Suposo que són dels que surten amb els de la PxC, amics de guti a celebrar la victòria de la "roja". Perquè com diu torrente, "lo más importante es ser español"

    ResponElimina
  6. adeosdad, hauries d'anar en compte amb segons quines analogies i la qüestió de les banderes: L'estelada ha estat utilitzada en moltes compareixences i activitats terroristes per Terra Lliure.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta