10 d’abril del 2013

ERC negocia amb CiU la seua entrada al govern municipal d’Alcanar

ALCANAR (Montsià).- El grup municipal d’Esquerra, que governa en minoria l’Ajuntament d’Alcanar des del trencament del pacte per part del PSC, ha iniciat les converses amb el grup municipal de Convergència i Unió per intentar assolir una nova majoria estable en aquesta població del Montsià. Així ho ha confirmat aquest dimecres el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Josep Maria Sancho, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. Segons el regidor republicà, aquestes converses entre ERC i CiU arriben després de mesos de governar en minoria i d’haver hagut de prorrogar el pressupost municipal del 2011, amb tot el que això implica per al funcionament ordinari de l’Ajuntament, a més de la impossibilitat de tirar endavant noves inversions.

Sancho ha concretat, en aquest sentit, que el govern d’Alfons Montserrat va començar una primera ronda de negociacions amb tots els grups de l’oposició, PSC, CiU i PP, per mirar d’aprovar el pressupost municipal per al 2013. Però ara aquestes converses ja han entrat en una segona fase, per buscar una entesa estable amb el grup de Convergència i Unió, que a Alcanar lidera Ivan Romeu.

En la mateixa entrevista, el regidor republicà ha assenyalat que els contactes amb Convergència i Unió es troben ara en el punt en què cal començar a parlar del repartiment de responsabilitats amb els que serien els nous regidors del govern municipal. Segons Sancho, aquesta etapa de la negociació és complexa perquè el govern d’Alcanar passarà a tenir onze regidors i regidores, i cal adaptar la realitat municipal al nou cartipàs. Amb tot, el regidor d’Agricultura i Medi Ambient s’ha mostrat optimista quant a la possibilitat d’assolir un pacte de govern entre ERC i CiU.

D’altra banda, quant a la polèmica pel cas Turov, arran de la sentència judicial que obliga l’Ajuntament canareu a enderrocar 32 habitatges construïts irregularment a la urbanització Serramar, el regidor republicà ha assenyalat que el consistori està fent tot el possible per intentar minimitzar els perjudicis sobre els propietaris afectats. Sancho ha valorat que alguns dels veïns van ser enganyats per la promotora, i ha reiterat que l’Ajuntament d’Alcanar ha presentat tots els recursos possibles per evitar que el cas puga perjudicar els interessos generals de la població i els interessos particulars dels veïns.

Finalment, el regidor de Medi Ambient també s’ha referit al conflicte pel projecte Castor, el dipòsit submarí de gas i la planta terrestre que Escal UGS ha construït a la costa i al terme municipal de Vinaròs, però molt a prop d’Alcanar. Segons Sancho, el temps ha donat la raó als canareus, ja que fa més d’un any que el dipòsit i la planta terrestre havien d’entrar en funcionament. Sancho ha recordat que es tracta d’un projecte faraònic i innecessari que ha tingut un sobrecost no justificat, fins al punt que el govern de l’Estat encara no ha autoritzat la seua posada en marxa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta