8 d’abril del 2013

ERC vincula la vegueria de l’Ebre a la independència de Catalunya



TERRES DE L'EBRE.- El portaveu d’Esquerra a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, ha reiterat aquest dilluns el compromís dels republicans amb la creació de la vegueria i el reconeixement institucional del territori. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Tomàs ha remarcat que la posició d’Esquerra continua sent la mateixa, tot i que la nova llei de governs locals que impulsa la Generalitat preveu el canvi de nom de les actuals diputacions provincials i deixa la constitució de la vegueria de l’Ebre per a una segona fase, per quan millore la situació econòmica. De fet, el portaveu dels republicans al territori ha remarcat que la majoria absoluta del Partit Popular complica la realització de les modificacions legislatives necessàries per dividir l’actual província de Tarragona i crear la vegueria de l’Ebre. Amb tot, Tomàs ha afirmat que el territori no es pot quedar amb la proposta que ha fet Convergència i Unió amb la llei de governs locals, i ha recordat que el reconeixement de la identitat de les Terres de l’Ebre passa per la independència de Catalunya.

En la mateixa entrevista, Tomàs ha reconegut que la creació de la vegueria de l’Ebre i la defensa del cabal ecològic són dos dels punts que la federació territorial d’Esquerra, a través del rapitenc Lluís Salvadó, va aconseguir introduir en l’acord parlamentari amb Convergència i Unió, l’anomenat ‘Pacte per la Llibertat’. En aquest sentit, Tomàs ha assenyalat que l’aprovació de la nova llei de governs locals, en els termes fixats per Convergència i Unió, no suposa necessàriament un incompliment de l’acord pel qual Esquerra dóna suport parlamentari a la federació.

D’altra banda, Tomàs ha insistit que Esquerra està treballant perquè el poble de Catalunya puga celebrar la consulta per la independència, un escenari que permetria realitzar la divisió territorial en vegueries. De la mateixa manera, el portaveu dels republicans a les Terres de l’Ebre ha assenyalat que Esquerra està treballant al costat de Convergència i Unió perquè el pressupost de la Generalitat per al 2013 tinga les menys retallades possibles, i que siga l’últim que Catalunya haja de fer condicionada per l’Estat espanyol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta