9 d’abril del 2013

'Escrache' a la seu del PP de Tortosa per reclamar la dació en pagament retroactiva

TORTOSA (Baix Ebre).- Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a les Terres de l'Ebre han protagonitzat aquest dimarts al vespre una acció de protesta d'escarni -o 'escrache' davant de la seu del Partit Popular (PP) a Tortosa, per mostrar el seu rebuig a la nova llei hipotecària que promou el govern de l'Estat espanyol i que s'està tramitant al Congrés dels Diputats. Com en altres ciutats del país, els assistents s'han concentrat davant de la seu del PP ebrenc i han denunciat que la proposta legislativa que impulsa el govern de Mariano Rajoy no recull les principals idees inicials de la seua iniciativa legislativa popular (ILP), com ara una moratòria per tots els desnonaments o la dació en pagament amb caràcter retroactiu. Des de la PAH defensen aquestes mobilitzacions i recorden que, gràcies a la pressió ciutadana, el PP va acabar acceptant la tramitació de la iniciativa legislativa popular.

Per la seua banda, el PP ha informat aquest mateix dimarts que els diputats conservadors per Tarragona, Alejandro Fernández i Joan Bertomeu, es van reunir amb membres de la PAH el 2 d'abril passat. De fet, el PP ha asseguretat que Fernández i Bertomeu "van manifestar des del primer moment la seva voluntat de diàleg amb la Plataforma, i van rebre els representants de la PAH a Tarragona". En aquest sentit, els populars than recordat que la portaveu de la PAH, Ada Colau, ha reiterat en diverses ocasions que els anomenats 'escraches' només es fan quan no trobaven manera d’establir un diàleg amb els representants polítics.

Per tant, els dos diputats del PP per Tarragona consideren que amb l’'escrache' a les seus del partit, aquest dimarts, "queda provat que no estem davant d’un intent de dialogar, sinó d’un instrument propagandístic amb clara vocació de manipulació política". Finalment, els dos diputats populars s’han mostrat disposats a rebre una representació de la PAH "les vegades que faci falta, per continuar dialogant".

En aquest sentit, en el cas de Tarragona, mig centenar de persones convocades per la PAH s'han concentrat a la Rambla Nova, davant la seu del PP a la ciutat. La protesta ha transcorregut de forma pacífica. Segons l'Agència Catalana de Notícies, els manifestants han exhibit pancartes i han llençat crits contra el govern espanyol, vigilats de ben a prop per diversos efectius dels Mossos d'Esquadra.

1 comentari:

  1. Segons les dades oficials, tan sols l’1% dels processos de desnonament es va iniciar durant el 2012. El 70% es va iniciar entre 2009 i 2010; i el 87% entre 2009 i 2011. Això vol dir que el 99% dels desnonaments es varen iniciar amb el PSOE al govern.

    La majoria dels procediments corresponen a locals comercials, mentre que s’estima que tan sols el 10% de les execucions hipotecàries pendents a finals de 2012 corresponien a primeres vivendes.

    Si no s’haguessin aprovat ja les primeres mesures per parar els alçaments dels col•lectius més vulnerables, les previsions per 2013 s’elevaven per sobre dels 22.000 desnonaments. Però aquesta xifra és avui impossible de calcular perquè s’hauria de corregir amb els efectes del real-decret llei amb el que el Govern va anunciar la paralització de l’alçament (última fase del desnonament) durant dos anys per aquelles famílies amb especial vulnerabilitat.

    Tot i així és d’urgència que s’activin el més prompte possible les demés iniciatives que s’estan tramitant en el Congrés per modificar la legislació hipotecària.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta