19 d’abril del 2013

Ferran Bel sosté que Catalunya farà la consulta amb 'total seguretat', però que cal intentar pactar-la amb l'Estat

TORTOSA (Baix Ebre).- L'alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, va pronunciar aquest dijous al vespre la conferència 'Què està passant a Catalunya?', que va reunir més d'un centenar de persones a la seu de Convergència Democràtica a la capital del Baix Ebre. Segons Bel, el projecte de transició nacional que ha iniciat el govern de Catalunya "és perquè els nostres fills i néts visquin en un país lliure i pròsper". Així, Bel va explicar la situació de la Catalunya actual tot repassant també els antecedents, com ara "l’herència del tripartit" o els constants atacs patits per PP i PSOE.

“Amb aquesta situació –ha afirmat Bel- l’encaix Catalunya-Espanya s’ha complicat encara més amb la negació del pacte fiscal i pels continus incompliments de pagament per part de l’Estat”. Aquest fet, que “ens obliga a estrènyer el cinturó de valent i abans que altres comunitats, és injust” i és per això que Bel va voler deixar clar que el projecte que ha iniciat el govern de CiU "és també per mantenir l’estat del benestar”.

Segons l'alcalde de Tortosa, un dels pilars bàsics que es necessita recuperar és la credibilitat de les institucions de Catalunya. Fonamentalment, el Parlament de Catalunya, "qui ha de liderar el full de ruta dels propers mesos per avançar cap a una consulta". Aquesta consulta –ha dit Bel- "ha de ser pactada amb l’Estat, almenys intentar-ho. Si no funciona, avançarem amb les nostres institucions. Serà llavors quan el Parlament dotarà la consulta del marc legal necessari per a la seua realització", ha conclòs el senador de CiU.

De fet, Bel va rieterar que el compromís que ha adoptat el partit i també el govern ha sigut el de fer la consulta. “I la consulta es farà amb total seguretat” va sentenciat Bel, que també va recordar que “mentrestant, en el nostre dia a dia, hi ha un President que governa el país amb la serenor que Catalunya necessita i a qui li hem de transmetre tot el nostre suport".

Imatge CiU Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta