22 d’abril del 2013

Gandesa instaura uns premis d'investigació jove que recorden la figura de mossèn Manyà

GANDESA (Terra Alta).- La regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Gandesa organitza un nou premi d'investigació jove, el qual rebrà el nom del conegut teòleg i historiador de Gandesa, el doctor Joan Baptista Manyà Alcoverro. En aquest premi s'hi podran presentar tots els nois i noies de fins a 21 anys, i tindrà una dotació de 300 euros i la publicació de l'obra. La data límit per presentar-se és el 15 de maig. Hi col·laboren el Centre d'Estudis de la Terra Alta, l'IES Terra Alta, l'Associació de Joves Nom Calsigos i la Biblioteca Municipal de Gandesa, amb el suport de la Direcció General de Joventut.

Al premi es podran presentar treballs inèdits d’assaig, de recerca o d’investigació sobre història, art, etnologia, geografia, arqueologia, literatura, economia, lingüística, política, folklore, sociologia, agricultura, geologia, botànica, zoologia, ecologia, noves tecnologies, relacionats amb Gandesa o la Terra Alta, o els seus personatges. També poden optar al premi memòries, diaris personals, biografies i autobiografies. Pot tenir caràcter monogràfic o bé ser un aplec de treballs diversos, en tots els casos en llengua catalana. A més, es valorarà el fet que constitueixi una aportació d’interès per al coneixement del passat, l’anàlisi del present, o els projectes per al futur dels pobles i la seua gent. Les bases del premi es poden descarregar en aquest enllaç.

Joan Baptista Manyà i Alcoverro va nàixer a Gandesa el 30 d'octubre de 1884 i va morir a Tortosa el 22 de desembre de 1976. Va ser canonge ardiaca, teòleg i filòsof, professor de Teologia als seminaris de Tortosa i de Castelló de la Plana i director i professor de Religió de l'institut de batxillerat Joaquín Bau de Tortosa. La seua defensa la la llengua catalana el va portar a enfrontaments amb els seus bisbes. És autor d'una extensa bibliografia, amb títols com Teologumena (1946-57), El pensament i la imatge (1935), El talent (1936, 1948), Meditaciones marianas en las ergástulas del SIM (1942), L'agonia de Jesús (1949), Per la pietat mariana (1954), La vida que passa (1955), Més enllà de la mort (1957), La teologia d'Unamuno (1960), Notes d'història de Gandesa (1962), Apologètica cristiana (1962), Les meves confessions (1965), Per una nova teologia? (1966), La crisi teològica (1971), Notes de teologia eucarística (1974) i El santuari de la Fontcalda (1974).

Imatge Tinet.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta