15 d’abril del 2013

Gong Discos anuncia el tancament de la seua botiga de Tortosa a finals d'abril

TORTOSA (Baix Ebre).- La direcció de l’empresa Gong Discos ha anunciat aquest dilluns que s’ha vist obligada a prendre la "trista decisió" de tancar la seua botiga del carrer Llotja de Tortosa, "davant la imparable baixada de vendes del darrers anys, per la crisi general i sobretot pel canvi d’hàbits de consum que està vivint el sector de la cultura". Uns canvis d'hàbits de consum que, segons Gong Discos, afecten la música, el cinema, els videojocs "i ara també llibres, com a conseqüències de la "generalització de l’ús d’internet i les noves tecnologies". Gong Discos havia obert les portes al carrer Llotja de Tortosa el dia 14 d'octubre del 2006 i, segons l'empresa, tancarà a finals d'abril.

En els darrers anys, la crisi i la pirateria també havien obligat a tancar les botigues de Gong Discos de ciutats com Vic o Mallorca. "L’alternativa que té el consumidor d’ accedir a la música i les pel·lícules a la carta a través d’internet sense ni tan sols haver de pagar és una competènci" massa forta pels punts de venda especialitzats que han viscut de la venda de vinils, cassettes, CDs, DVDs...", ha afirmat la direcció de l'empresa a través d'un comunicat. "Durant les properes setmanes, Gong liquidarà el material de totes les seves seccions amb descomptes molt importants", han afegit. En aquest sentit, en les darreres setmanes a Gong Discos de Tortosa han liquidat productes amb descomptes de fins al 50%.

"La gent de Gong voldriem donar les gràcies als clients i amics que durant aquests anys han confiat en nosaltres i saludar-los molt cordialment", han conclòs en el mateix comunicat. 

Imatge Gong Discos

5 comentaris:

  1. Puta crisi dels collons!
    En fi, esperem que tot s'ensorre per canviar d'aires pronte.

    ResponElimina
  2. Doncs sí tota una llàstima

    ResponElimina
  3. El món de la música ha canviat, jo havia comprat cd's a Altadill, i a un altra que hi havia davant la villadrich. També havia comprat molt per correu al discoplay o Tipo.
    Però el negoci de la música fa temps que ha canviat. Jo me n'he comprat molta, així com també més tard cap al 2000 vaig començar a baixar-me-la, fins arribar a dia d'avui, que utilitzo Spotify, malgrat la publicitat i que falten alguns grups com AC/DC o Pink Floyd. Igual em passo per veure si trobo algo interessant, ja que si els venen sobre els 10 euros, val pena encara comprar-ne algun.

    ResponElimina
  4. Si que ha canviat, pero algunes botigues estan vivint un petit "revival" gràcies a l'interes per poder entrar en una botiga, xerrar amb el botiguer, remenar discs fisics (vinils i tot!), i viure la musica d'una forma més viva. Complicat, pero ... de totes formes, almenys que no tanqui fins passat el Dia Mundial de les Botigues de Discs!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Record_Store_Day

    (no és que jo passi tot el dia comprant discs en botigues, pero. Jo faig com tothom, alguns baixats, alguns escoltats online i alguns comprats)

    ResponElimina
  5. El problema està amb el preu dels discs, són cars, i sinó t'agrada molt el cantat avui en dia no et compres el disc. De vegades sol ens interessa una o dues cançons, aquest és el problema.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta