16 d’abril del 2013

ICV demana a la Generalitat la neteja 'urgent' de les destrosses de les nevades al Parc Natural dels Ports

ROQUETES (Baix Ebre).- ICV Terres de l'Ebre presentarà una proposta de resolució al Parlament perquè el Govern actuï de manera "immediata i urgent" davant les destrosses ocorregudes al Parc Natural dels Ports, a causa de les nevades i pluges dels darrers mesos. Segons els ecosocialistes, la situació dels boscos del Massís del Port, gran part dins del Parc Natural, representa "un alt risc d'incendi per a l'estiu, a banda d'una molt mala imatge per als visitants del Parc Natural". ICV Terres de l'Ebre considera que la prevenció és "la millor arma per evitar ensurts en un estiu que es preveu molt càlid i amb temperatures extremes".

Els ecosocialistes de les Terres de l'Ebre recorden que les fortes nevades i pluges ocorregudes a la part alta del Port en els darrers mesos, han provocat destrosses importants com arrencament d'arbres de soca-rel, capçades i rames totalment trencades. A més, això dificulta el pas per les senderes tradicionals i les pistes, fet que segons ICV "dóna una imatge de desolació, incompatible amb un espai protegit com és el Parc Natural dels Ports".

Els ecosocialistes alerten que, si no s'actua de manera immediata la gran quantitat d'arbres trencats s'assecaran i es convertiran en "un element molt perillós i de gran vulnerabilitat que podria provocar un elevat risc d'incendi en un dels paratges i recursos naturals més importants del territori".

Imatge ICV Terres de l'Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta