8 d’abril del 2013

Incidència informàtica durant els treballs de recàrrega del combustible de la central d'Ascó II

ASCÓ (Ribera d'Ebre).- El titular de la central nuclear Ascó II ha comunicat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN), seguint el procediment reglamentari, que, estant la planta aturada per fer les tasques pròpies de la 21 recàrrega de combustible, s'ha produït una pèrdua temporal programada de la comunicació de dades de la central (Sala de Control i Centre Suport Tècnic) amb la Sala d'Emergències del Consell (SALEM). Això ha estat durant els treballs de substitució de l'ordinador de procés la planta (SAMO).

Fins que l'ordinador siga instal·lat completament, el titular enviarà a la SALEM les dades sobre l'estat de la planta per correu electrònic cada 8 hores. Aquest succés ja va ser notificat per la Unitat I d'aquesta central, i informat pel CSN, durant la parada per recàrrega efectuada l'octubre de l'any passat. El succés no ha suposat risc per als treballadors, la població o el medi ambient, classificant com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

La 21 recàrrega de combustible donarà pas a un nou cicle d'operacions per als pròxims 18 mesos. Aprofitant l'aturada, han de substituir-se 64 dels 157 elements combustibles i es faran treballs per millorar la seguretat i l'eficiència de la central, com la instal·lació del control digital d'escalfadors i el canvi de rescalfadors separadors d'humitat. En total, s'executaran més de 10.400 ordres de treball, de les quals un 76% corresponen a tasques de manteniment preventiu i inspeccions; un 4% a treballs correctius; un 5% a treballs auxiliars i el 15% restants a modificacions de disseny de la central. Per tot això, la planta ha incorporat uns 1.000 professionals i ha duplicat la plantilla que habitualment treballa a la central per poder acabar el volum de feina en el temps previst.

D’altra banda, tot coincidint amb la recàrrega, la central nuclear d'Ascó farà la primera transferència d'elements combustibles en la primera piscina del grup I fins al nou Magatzem Temporal Individualitzat (MTI), les obres del qual ja s'han enllestit. D'aquesta manera, es podrà buidar part de les piscines de combustible, ampliant la capacitat d'emmagatzematge en el propi emplaçament fins que es puga construir el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) a la població castellana de Villar de Cañas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta