18 d’abril del 2013

Interceptat a Deltebre un vehicle que transportava 150 quilos de xanguet de talla no reglamentària

DELTEBRE (Baix Ebre).- Agents del Seprona de la Guàrdia Civil Tortosa, en col·laboració amb l'inspector de pesca de la Generalitat, han requisat 150 quilos de xanguet de talla no reglamentària procedents d'una embarcació de petit calat atracada al moll del port pesquer d'Illa de Mar, a la badia de Fangar. El peix va ser interceptat quan era transportat a l'interior d'un furgó, després que els efectius policials detectessin com un tripulant de l'embarcació els havia carregat en tres cabassos. Segons l'institut armat, per a la pesca d'aquesta espècie, d'uns 4 centímetres de longitud com a màxim, es requereix l'ús de malles molt reduïdes, que estan prohibides en la modalitat d'arrossegament al litoral. Els 150 quilos de peix decomissat han estat lliurats al centre benèfic de Càritas Diocesana de l'Aldea.

Després de localitzar el peix, que es trobava a l'interior de bosses de bassura dins dels tres cabassos, els agents van denunciar el propietari del frugó de càrrega. Segons la Guàrdia Civil, les xarxes de dimensions reduïdes utilitzades per a la pesca del xanguet estan prohibides en la modalitat d'arrossegament perquè el seu ús perjudica les cries i larves d'altres espècies ocasionant un "gran dany ecològic".

La investigació es va iniciar després de detectar la presència de xanguets en alguns mercats de majoristes que podrien tenir el seu origen en ports pesquers del sud del litoral català amb poca activitat comercial, com els de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre, així com bases dedicades a l'extraccio de musclos.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta