12 d’abril del 2013

Junqueras afirma des de l'Aldea que la consulta és 'inviable' i 'implantejable' més enllà del 2014

L'ALDEA / LA SÉNIA.- Davant una possible flexibilització del sostre de dèficit de l'Estat espanyol per part de la Comissió Europea, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha exigit aquest divendres "mecanismes compensatoris" perquè aquest límit repercuteixi en més d'un terç sobre els objectius de Catalunya. El líder republicà ha considerat que, malgrat que les comunitats autònomes "representen un terç de les despeses de les administracions públiques" de l'Estat, "aquesta proporció no s'ha respectat" fins ara i cal "compensar a les comunitats autònomes els diners que no han rebut". Junqueras també ha demanat que, més enllà dels percentatges de flexibilització del dèficit, es coneguin les xifres amb què caldrà elaborar el pressupost del 2013.

D'altra banda, Junqueras ha assegurat que la creació del Consell de Transició Nacional i els terminis de treball que s'estan posant en marxa estan "marcats" en l'acord d'estabilitat parlamentària signat entre CiU i ERC i ha animat als membres del consell a fer la feina encarregada "de la forma més ràpida i eficient possible". El president republicà també ha reiterat que la celebració de la consulta és "inviable" i "implantejable" més enllà de l'any 2014. Junqueras ha recordat que davant "la pressió i l'asfixia financera" de l'Estat espanyol a Catalunya, cal "una resposta ràpida i democràtica".

Junqueras ha fet aquestes declaracions aquest divendres a la tarda des de l'Aldea, al Baix Ebre, on ha inaugurat la Fira de l'Arròs i el Comerç del municipi. El president d'ERC participa també aquest divendres al vespre en els actes de commemoració de la proclamació de la Segona República a la Sénia, al Montsià, davant més de 400 persones.


El president d'ERC ha celebrat que la Comissió Europea flexibilitzi el sostre de dèficit d'aquells països que estan passant per una situació econòmica més complicada. Pel que fa a Espanya, Junqueras ha recordat que han estat les comunitats autònomes que han assumit en els darrers anys uns objectius que no corresponien a la despesa que aquestes representen entre totes les administracions públiques espanyoles. "Ha d'haver-hi algun mecanisme que compensi a les comunitats autònomes els diners que no han rebut", ha apuntat. Per això, Junqueras ha exigit que el límit sobre el dèficit sigui superior a una tercera part també a Catalunya.

El líder d'ERC ha demanat que aquestes xifres es concretin en números absoluts perquè Catalunya sàpiga amb quins diners compta a l'hora d'aprovar els comptes de 2013. "No n'hi ha prou en establir un percentatge o proporció, o en assegurar que sigui una tercera part o una mica més, perquè el pressupost es fa amb xifres absolutes i la disponibilitat del conjunt del pressupost condiciona el conjunt de polítiques de la Generalitat de Catalunya", ha dit Junqueras.

El líder republicà ha insistit en què ERC i CiU coincideixen, "i així s'ha posat de manifest aquesta setmana", en què, amb un 0,7% de sostre de dèficit per a Catalunya i amb 4.800 milions d'euros menys que l'any passat, "és absolutament impossible fer els pressupostos". "No només defensem que ha de ser més d'un terç, sinó que hi ha d'haver un mínim garantit de la disponibilitat pressupostària perquè si no, no es poden fer els pressupostos", ha afegit el president d'ERC.

Via ACN


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta