16 d’abril del 2013

La baixada del cabal permet obrir a la navegació fluvial el tram final de l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- El tram final de l'Ebre ja torna a ser navegable, després que l'elevat cabal del riu durant els últims mesos obligués a última hora a suspendre l'inici de la campanya, el passat Dijous Sant. Amb els 653 metres cúbics per segon registrats aquest dimarts per la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre a l'estació d'aforament d'Ascó i els 588 a la de Tortosa, molt per sota del límit màxim de 800 establert per aquesta activitat, les empreses especialitzades poden començar a operar al riu i l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece) ja ha anunciat que l'empresa contractada iniciarà durant els pròxims dies les tasques de manteniment de la via navegable.

"Els cabals ja han baixat força, són correctes per a la navegabilitat", ha certificat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. Tot i que la previsió inicial era poder començar la temporada durant l'últim tram de la Setmana Santa -a partir de dijous-, com ja és habitual, les maniobres per deixar capacitat de resguard als embassaments de Mequinensa i Riba-roja d'Ebre després de les precipitacions dels últims mesos, amb cabals d'uns 1.300 metres cúbics per segon, van obligar a mantenir tancat el tram final del riu.

Aquesta abundància d'aigua, però, ha d'ajudar, tot i que puntualment, a millorar les aportacions de sediments al Delta i netejar la llera d'algues. A la pràctica, això també es traduirà en la disminució dels tractaments previstos per enguany contra la mosca negra, segons va apuntar el mateix Pallarès.

Via ACN

1 comentari:

  1. Oco, que ve el desgel!
    Lo que ENDESA, no la CHE, a la que no li fan ni puto cas, no permetrà que passe una gota sense turbinar-la tres cops. I a ser possible a hores pic de demanda. Tornaran les dents de serra a l'Ebre. Que son tan antinaturals que lo riu semblarà diferent depenent de l'hora del dia.
    Lo que s'ha de veure!
    Però, Abril no ha acabat i queda tot Maig. Tot és possible en un any com aquest.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta