29 d’abril del 2013

La candidatura d'EbreBiosfera supera un nou tràmit, sense part de la Ribera d'Ebre

TERRES DE L'EBRE.- El segon intent de candidatura perquè les Terres de l'Ebre esdevinguen Reserva de la Biosfera, aquest cop, excloent els municipis nuclears i més industrialitzats del nord de la Ribera d'Ebre, ha superat un nou tràmit. El Consell Consultiu Internacional per a les Reserves de la Biosfera ha recomanat l'aprovació de la candidatura ebrenca. La decisió definitiva, però, no tindrà lloc fins d'aquí a unes setmanes, entre els pròxims 27 i 30 de maig, en el marc de la 25a reunió del Consell Internacional del Programa MAB -sigles en anglès del programa Home i Biosfera-, que se celebrarà a la seu de la Unesco a París. Després del primer intent frustrat del passat 2012, el Govern va decidir reformular la candidatura per optar de nou al reconeixement.

El fet que la Unesco tombés la primera candidatura ebrenca -amb l'argument que incloïa les àrees d'influència de la central nuclear d'Ascó així com del complex industrial de Flix-, va donar peu a una nova proposta que va acordar deixar fora les poblacions del nord de la Ribera d'Ebre com Riba-roja d'Ebre, la Palma d'Ebre, Flix, Ascó, Vinebre, la Torre de l'Espanyol i Garcia. La idea era sacrificar el reconeixement d'aquestes poblacions per facilitar l'èxit global de l'operació, que abasta 367.729 hectàrees.

De moment, la candidatura avança després de superar el tràmit del consell consultiu. A més de la de les Terres de l'Ebre, es presenten també a l'Estat espanyol les candidatures de les Marinyes Corunyeses e Terras do Mandeo així com la del Real Sitio de San Ildefonso i la Granja. Si totes tres prosperen, l'Estat acumularà 45 reserves de la biosfera declarades, a només dos dels Estats Units.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta