7 d’abril del 2013

La central d'Ascó reforça la plantilla amb 1.000 treballadors per executar la 21 recàrrega de combustible

ASCÓ (Ribera d'Ebre).- La unitat II de la central nuclear d'Ascó s'ha desconnectat de la xarxa elèctrica per iniciar la 21 recàrrega de combustible, que donarà pas a un nou cicle d'operacions per als pròxims 18 mesos. Aprofitant l'aturada, se substituiran 64 dels 157 elements combustibles i es faran treballs per millorar la seguretat i l'eficiència de la central, com la instal·lació del control digital d'escalfadors i el canvi de rescalfadors separadors d'humitat. En total, s'executaran més de 10.400 ordres de treball, de les quals un 76% corresponen a tasques de manteniment preventiu i inspeccions; un 4% a treballs correctius; un 5% a treballs auxiliars i el 15% restants a modificacions de disseny de la central. Per tot això, la planta ha incorporat uns 1.000 professionals i ha duplicat la plantilla que habitualment treballa a la central per poder acabar el volum de feina en el temps previst.

Un de les tasques més destacades serà la instal·lació del control digital dels escalfadors, que suposa la digitalització de tots els nivells d'aigua dels tancs i escalfadors del sistema secundari de la central. També, se substituiran els rescalfadors separadors d'unitat, que tenen la funció d'adequar les característiques del vapor de sortida de la turbina d'alta pressió per evitar la humitat en el vapor que passa ala turbina de baixa pressió i així protegir-la i millorar-ne l'eficiència.

D'altra banda, es canviarà l'actual sistema informàtic que gestiona l'operació de la central del Sistema de Suport Mecanitzat a l'Operació per la nova versió Ovation, que proporcionarà millores en el procés de gestió de la informació que genera l'operació de la planta.

Coincidint amb la recàrrega, la central nuclear d'Ascó farà la primera transferència d'elements combustibles en la primera piscina del grup I fins al nou Magatzem Temporal Individualitzat (MTI), les obres del qual ja s'han enllestit. D'aquesta manera, es podrà buidar part de les piscines de combustible, ampliant la capacitat d'emmagatzematge en el propi emplaçament fins que es construeixi el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) a la població castellana de Villar de Cañas.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta