21 d’abril del 2013

La Diputació de Tarragona destina 30.000 euros a les activitats de prevenció i atenció del càncer

TERRES DE L'EBRE.- Conscient de la importància de la prevenció, el control  i la investigació del càncer, la Diputació de Tarragona col·labora amb la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida de la població. Enguany la institució intercomarcal contribuirà amb un total de 30.000 euros a les activitats  de prevenció i atenció de diversos tipus de càncer. En concret, aquesta quantitat es destinarà a la prevenció secundària i primària dels càncers de mama, còlon, i coll uterí, i dels càncers relacionats amb el tabac i l'alimentació, entre altres tipus de càncer. Així mateix, l'ajut servirà per oferir suport i rehabilitació a persones afectades per la malaltia.

El president de la institució intercomarcal, Josep Poblet, i el president de la Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Joan Borràs, van signar divendres el conveni que regula les condicions d'aquesta col·laboració. Ho van fer en un acte al Palau de la Diputació de Tarragona, que va comptar amb l'assistència del vicepresident de representació territorial a les Terres de l’Ebre, el jesusenc Pere Panisello i de la diputada de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Núria Crivillé, entre altres diputats de la corporació. En total, la Diputació es farà càrrec del 40% del pressupost del programa d'activitats del 2013, que ascendeix a un total de 75.000 euros.

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre és una institució privada sense ànim de lucre, constituïda el juliol de 1993, que té com a objectiu general realitzar activitats que millorin el control i la prevenció del càncer a la població. A més de realitzar activitats de formació i educació, la Lliga orienta i dóna suport als  malalts i les seues famílies durant tot el procés de la malaltia. La Diputació, que considera molt positiva la tasca que realitza la Lliga , coopera anualment amb la institució. Aquesta col·laboració, que es vehicula a través de la Unitat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori del Servei d’Assistència Municipal, s’emmarca en les actuacions de protecció i promoció de la salut pública que duu a terme la institució supramunicipal.

Durant l'acte de signatura del conveni, el president de la Lliga Contra el Càncer, Joan Borràs, va agrair a la Diputació el suport i la confiança dipositada en la Lliga en nom de la institució i de totes les persones del territori afectades pel càncer o amb risc de patir aquesta malaltia. Així mateix, va apuntar l' “esforç extra que la Diputació ha dut a terme en aquests moments de crisi econòmica per tal de contribuir a la  causa”, un esforç que, segons va detallar, permetrà ajudar pacients afectats pel càncer i oferir-los suport psicosocial i econòmic. D'altra banda, el conveni rubricat servirà per contribuir al manteniment dels grups d'ajuda mútua, (actualment a la demarcació n'hi ha un total de 10), i al manteniment, promoció i suport dels grups d'autoajuda. També servirà per ajudar a famílies que, a més del càncer, pateixen alguna altra malaltia o problema de caràcter socioeconòmic.

Pel que fa a la prevenció del càncer, i en concret, al càncer de còlon, Borràs va manifestar la voluntat que les revisions es realitzin a tota la demarcació. En aquest sentit, va anunciar que ja s'ha començat a actuar a les Terres de l'Ebre i que aviat les actuacions de detecció s'estendran arreu del Camp de Tarragona. Finalment, es va mostrar molt satisfet pels resultats de la tasca de prevenció del càncer de pulmó provocat pel tabaquisme ja que, per primera vegada en molts anys, han disminuït al territori les morts per aquest tipus de càncer.

De la seua banda, el president de la Diputació, Josep Poblet, va reconèixer la importància de la Lliga i de la tasca que duu a terme arreu de la demarcació, i va afegir que des de la Diputació procuraran que l'ajut es mantingui "al llarg dels anys”. “Sabem que posem els diners en mans d'una gran causa”, va subratllar Poblet, que al mateix temps va felicitar la institució per 20 anys de recorregut i feina ben feta. Un vintè aniversari que ha celebrat aquest dissabte.

Imatge Diputació de Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta