16 d’abril del 2013

La Fatarella vol subministrar l'aigua potable connectant-se a la xarxa del reg oriental de la Terra Alta


LA FATARELLA (Terra Alta).- L’Ajuntament de la Fatarella ha presentat al nou pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) el projecte per construir un nou punt de captació i abastament d’aigua potable per a la població, a partir de la xarxa del reg oriental de la Terra Alta. L’alcalde de la Fatarella, Fermí Ruana, ha explicat aquest dimarts que, fins ara, el seu ajuntament té dos punts de bombeig d’aigua des del pantà de Riba-roja d’Ebre. És a dir, a uns 14 quilòmetres de distància, i això suposa una despesa energètica molt important. En canvi, la canonada del regadiu només es troba a uns 600 metres del dipòsit de capçalera de la xarxa d’aigua potable de la Fatarella. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Ruana ha explicat que la Fatarella podria reduir en un 50% la factura de l’aigua per al consum domèstic. Segons l’alcalde, el projecte suposarà una optimització de recursos, ja que el consistori de la Fatarella ha calculat que es podria estalviar uns 20.000 euros anuals, amb el nou punt de captació i subministrament d’aigua potable.

En l’actual context de contenció pressupostària, el nou PUOSC de la Generalitat preveu una inversió total d’uns 10 milions d’euros per al conjunt de les quatre comarques de l’Ebre i per als propers quatre anys. Per tant, serà un pla molt auster, però haurà de servir perquè els ajuntaments del país puguen garantir la prestació de serveis bàsics i mantenir tots aquells serveis i equipaments que s’han construït en els darrers anys. En el cas de la Fatarella, el seu projecte per construir un punt d’abastament alternatiu d’aigua potable tindrà un cost de 182.000 euros, i ha demanat al PUOSC una subvenció de 142.000 euros.

Altres projectes que l’Ajuntament de la Fatarella voldria impulsar durant el 2013 són la millora de carrers i de camins municipals, a més del condicionament del cementiri. En la mateixa entrevista, Ruana ha afirmat que el seu consistori té una situació financera força bona, d’estabilitat pressupostària, ja que no tenen deute municipal i la voluntat del seu govern és no endeutar-se en els propers anys, si no és estrictament necessari. D’altra banda, l’alcalde de la Fatarella ha volgut destacar la importància de les obres de restauració de l’ermita renaixentista de la Mare de Déu de la Misericòrdia, un dels símbols del municipi. Les obres de recuperació de l’anomenat Mirador de la Terra Alta s’inauguraran amb una festa el proper 4 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta