30 d’abril del 2013

La URV aprova la candidatura de Federico Mayor Zaragoza com a doctor 'honoris causa'

TORTOSA (Baix Ebre).-  El Consell de Govern de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha aprovat per unanimitat dues candidatures per al nomenament com a doctor 'honoris causa'. D'una banda, la de Federico Mayor Zaragoza, a proposta del Departament de Pedagogia; i de l'altra, la de Jamal Deen, a proposta del Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV.

Mayor Zaragoza, nascut a Barcelona el 1934 però molt vinculat a la ciutat de Tortosa, és doctor en Farmàcia i, a més derector de la Universitat de Granada (1968), ha estat Ministre d'Educació i Ciència (1981-82), eurodiputat i Director General de la UNESCO (1987-1999). En aquest sentit, ha tingut un paper destacat en l'impuls d'una economia basada en el coneixement i la reforma de les institucions internacionals, i des del 2009 és president d'honor de la Fundació General del CSIC.

Per la seua banda, Deen és catedràtic a la Universitat de Mcmaster (Hamilton, Canadà) i ha realitzat grans contribucions en el camp dels dispositius electrònics i fotònics. Ha estat capdavanter en electrònica orgànica, que treballa amb dispositius electrònics basats en polímers i pel·lícules orgàniques. Els seus treballs sobre soroll en dispositius semiconductors i circuits són de referència mundial, i ha contribuït excepcionalment en la recerca sobre les interfícies semiconductor-dielèctric i en electrònica de baixa temperatura.


Beques per a estudiants amb dificultats econòmiques

D'altra banda, la URV obre una convocatòria de beques de col·laboració dirigides a estudiants que, per causes sobrevingudes, no poden fer front a la matrícula universitària del curs 2012-2013. Els alumnes que poden accedir a aquest ajut han d'haver quedat exclosos de les beques concedides per la Generalitat o el Ministeri d'Educació. De fet, el govern espanyol ha concedit ajuts aquest curs a 3.176 estudiants de la URV, davant les 5.645 sol·licituds registrades. El rector, Francesc Xavier Grau, ha explicat aquest dimarts -després de la reunió del Consell de Govern de la URV- que s'hi destinaran 100.000 euros. Provenen dels 460.000 euros de benefici amb què la institució va tancar el 2012.

Via ACN
Imatge Taula del Sénia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta