5 d’abril del 2013

L'accés al nou Museu de Tortosa serà gratuït l'últim diumenge de cada mes

TORTOSA (Baix Ebre).-  El Museu de Tortosa, Històric i Arqueològic de les Terres de l'Ebre tindrà l'entrada gratuïta per a tots els públics l'últim diumenge de cada mes. L'equip de govern de Tortosa porta aquesta proposta a aprovació en el ple del proper dilluns i, per tant, hauria de ser aprovada sense problemes amb la majoria absoluta dels vots del grup de CiU. Es tracta d'una mesura ja prevista, habitual en els museus arreu del món, i que té com a objectiu difondre i promocionar el museu centenari, que va obrir portes el mes de setembre passat a l'antic escorxador de Tortosa. De la mateixa manera, el ple d'aquest mes d'abril també duu a aprovació la creació d'un Consell Assessor i del seu reglament. Estarà presidit per l'alcalde i composat pel regidor, la direcció i dotze vocals, representants del món de la cultura, que es nomenaran properament.

El Museu de Tortosa ofereix al visitant una retrospectiva de la història de la ciutat i del territori des dels seus orígens fins a l'actualitat. Està format per la sala d'exposicions permanent, a la qual s'accedeix per un espai recepció que també fa la funció de botiga i d'oficina d'informació turística. L'equipament es completa amb la sala de reserva -amb un catàleg que supera les 5.000 referències, la sala d'exposicions temporal Antoni Garcia, una aula didàctica i una sala polivalent. El conjunt museístic ocupa una superfície que supera els 1.000 metres quadrats, sent la sala d'exposicions permanent l'espai més gran, amb 600 metres quadrats distribuïts en dos nivells.

Els visitants recorren sis àmbits on s'explica la història de Tortosa i la del seu territori d'influència, des de la prehistòria fins a l'actualitat. S'hi exposen les peces més representatives de cada període històric procedents de la col·lecció del propi Museu i d'altres museus que les han cedit en dipòsit, com és el cas del Museo del Prado, el MNAC o el Museu Arqueològic de Tarragona. El recorregut per l'exposició inclou dos audiovisuals, un sobre el Renaixement -un dels períodes de major esplendor a la ciutat-, i un altre dedicat al segle XX, amb imatges inèdites de la ciutat.

Imatge Ajuntament de Tortosa

1 comentari:

  1. A n'això se'n diu promoció!
    No em féssiu riure. La cultura depositada des de fa segles ha de cobrar-se? Que no han caducat els drets de copyrigth?
    La pregunta dura i pura és: Quan pensa cobrar a l'any el museu de fer pagar la visiteta?
    Els nombres deuen ratllar el ridícul més violent.
    Que quede clar que este ajuntament es un pessetero que no en fa ni un gram del seu programa. Com a mostra, les piscines, la resta, ja ni parlar-ne.
    Tortosa no te ajuntament, te "fistro de la pradera". Harrrrlllll

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta