4 d’abril del 2013

Mocions del PSC i d'Iniciativa-Entesa per Tortosa en contra dels 'acomiadaments' a TV3 i Catalunya Ràdio

TORTOSA (Baix Ebre).- L'ordre del dia per del proper ple ordinari a l'Ajuntament de Tortosa, previst per al proper 8 d'abril, inclou dues mocions dels grups del PSC i d'Iniciativa-Entesa per Tortosa en contra dels ajustaments de personal anunciats tant a TV3 com a Catalunya Ràdio, així com a l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Segons els socialistes, l'anunci fet per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) suposa "de facto el desmantellament dels serveis d'informació pública i l'acomiadament de professionals, tant de TV3 fa unes setmanes, com ara de Catalunya Ràdio i l'ACN". "Considerem lamentable que es qualifiqui d'esporàdica la feina feta pels corresponsals a l'Ebre, alguns amb més de 25 anys de servei públic, per tal d'informar rigorosament sobre la realitat territorial a les Terres de l’Ebre", hi afegeix la moció del PSC de Tortosa.

Tot seguit, els socialistes tortosins acusen el govern de CiU de voler "silenciar un territori amb l'objectiu ocult que l'Ebre torni a ser invisible", en la línia del que havia denunciat també la federació del PSC a les Terres de l'Ebre a través d'un comunicat. De fet, la moció que arribarà al ple de Tortosa ho considera "un atac al territori i a la descentralització administrativa" en què es va basar l'Estatut de Catalunya, "en detriment del servei públic que ha de complir un mitjà de comunicació pagat entre tots". Així, el grup del PSC proposarà al ple exigir a la CCMA "el manteniment de les actuals corresponsalies a les Terres de l’Ebre de Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies, igualment com es va demanar que es fes amb TV3". També "que es garanteixin els llocs de treball als professionals de les Terres de l’Ebre que actualment donen el servei", així com exigir "el manteniment de la cobertura de Catalunya Ràdio a tot el territori de les Terres de l’Ebre".

Per la seua banda, la moció d'Iniciativa-Entesa per Tortosa té l'objectiu de "preservar l'actual model públic i de qualitat dels mitjans de comunicació de Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta