29 d’abril del 2013

Móra d’Ebre aconsegueix anul·lar l’ARE de Los Colomers i reactiva la redacció del seu POUM

MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aconseguit que el Departament de Territori i Sostenibilitat haja deixat sense efecte el projecte de l’àrea residencial estratègica (ARE) de Los Colomers. Un projecte impulsat pel tripartit al setembre del 2008 i que comptava amb el suport del consistori anterior, tot preveient la construcció de 600 habitatges nous en aquest sector de Móra d’Ebre. Però l’actual govern municipal de Convergència i Unió, força crític amb l’ARE de Los Colomers quan era a l’oposició, ha atès les demandes dels propietaris de les finques afectades, i gairebé cinc anys després ha aconseguit anul·lar el projecte. Per tant, a les propietats afectades per l’ARE se’ls tornarà a aplicar el planejament urbanístic anterior, que és el del text refós de les normes subsidiàries de Móra d’Ebre, que són del 2005.

L’equip de govern de Móra d’Ebre va iniciar el procés de suspensió de l’ARE a demanda dels veïns afectats, i el passat 19 de juny es va signar un conveni amb els propietaris de les finques, per sol·licitar al Departament de Territori i Sostenibilitat la suspensió de l’ARE Los Colomers. En aquest sentit, l’alcalde de Móra d’Ebre, el convergent Joan Piñol, ha recordat aquest dilluns a Canal 21 Ebre que la suspensió del projecte de l’ARE a la zona dels Colomers era un dels seus compromisos electorals.

En la mateixa línia, Piñol ha afirmat que el consorci que van crear l’Ajuntament, els propietaris afectats i l’Institut Català del Sòl també ha quedat sense efecte, un cop anul·lat el projecte de l’ARE de Los Colomers. En canvi, ha lamentat la falta de consens polític amb els grups que ara són a l’oposició, el PSC i Esquerra. L’alcalde morenc ha agraït la bona predisposició de l’actual govern de la Generalitat, així com el suport que ha rebut l’Ajuntament de la capital de la Ribera d’Ebre per reactivar la redacció del seu pla d’ordenació urbana municipal. Un POUM que Móra d’Ebre voldria aprovar durant aquest mandat, amb un plantejament més realista i reduint l’àmbit d’actuació previst en la primera versió del pla impulsava el govern municipal anterior.



De fet, l’alcalde ha afirmat que sobretot es requalificaran les zones més properes a l’actual nucli urbà, amb una atenció especial a la creació de més sòl industrial i el destinat a nous equipaments. Precisament, Piñol s’ha referit al retard en l’inici de les obres del nou edifici polivalent del barranc de les Moreres. Es tracta d’una inversió que s’aproparà als sis milions d’euros, a càrrec de l’empresa tortosina Obredisa, que edificarà 15.000 metres quadrats, amb la construcció d’una sala polivalent de gran capacitat, un restaurant per a 250 comensals amb terrassa, un casal municipal, la futura seu del Museu d’Art Modern de les Terres de l’Ebre, i un pàrquing per a 350 vehicles, que també donarà servei a l’hospital comarcal de Móra d’Ebre. L’alcalde ha afirmat que, abans de començar les obres, l’empresa necessita resoldre el finançament del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta