29 d’abril del 2013

Móra d’Ebre prefereix mantenir-se fora de l’actual consorci de residus de la Ribera d'Ebre, Terra Alta i Priorat


MÓRA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- Móra d’Ebre ha descartat el seu retorn al Consorci per a la Gestió de Residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Finalment, el govern municipal ha tret a concurs públic la recollida de les escombraries, amb l’objectiu d’aconseguir un millor servei i un millor preu que puga beneficiar la ciutadania, a més d’una major cura amb el medi ambient. Així ho ha explicat l’alcalde de la població, el convergent Joan Piñol, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre. De fet, l’alcalde de la capital de la Ribera d’Ebre ha valorat aquest dilluns que té “tot el sentit del món” crear un consorci que puga unificar la gestió dels residus a les quatre comarques de l’Ebre i al Priorat, tal i com ja estan proposant formacions com ara CiU i ERC, però també el PSC, per millorar i abaratir el servei. En la mateixa línia, Piñol ha afirmat que la gestió actual del consorci és “molt millorable”, i ha reiterat que Móra d’Ebre ha preferit quedar-se’n al marge per una qüestió de preu i de qualitat en el servei.

Fins el proper 7 de maig, es poden presentar ofertes per assumir la gestió de la recollida de residus a Móra d’Ebre. Des de la sortida de Móra d’Ebre del consorci de residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, l’Ajuntament havia adjudicat la recollida de les escombraries per la via d’urgència, i ara vol regularitzar la relació contractual amb l’empresa. De fet, l’alcalde de Móra d’Ebre ha recordat el seu compromís de no adjudicar definitivament aquest servei fins que el consorci de les tres comarques acabés el seu procés d’externalització de la recollida de residus. Finalment, l’empresa Cespa es farà càrrec de la recollida de les escombraries per al consorci, però les condicions fixades per al servei no acaben de convèncer l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Per tant, Piñol ha afirmat que, de moment, no tenen previst que Móra d’Ebre puga tornar al consorci de residus de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

D’altra banda, l’Ajuntament ha impulsat la modificació urbanística dels terrenys de la deixalleria, un equipament municipal que abans gestionava el consorci de residus, i que ara torna a dependre de l’Ajuntament. Una part de la finca és municipal, i el consistori ha fet una requalificació urbanística per deixar aquests terrenys i una finca adjacent com a sòl apte per al tractament de residus sòlids urbans. De fet, l’objectiu de l’Ajuntament de Móra d’Ebre és encabir-hi una altra activitat que ajudaria el consistori en la gestió de la deixalleria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta