16 d’abril del 2013

Pallarès reclama a l'Estat més consens sobre el traçat i diners per a l'autovia A-7

TORTOSA (Baix Ebre).- El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha reclamat aquest dimarts al govern espanyol que negociï amb els representants locals el traçat definitiu de l'autovia A-7 al seu pas pel territori, i aporti de forma efectiva els recursos econòmics necessaris per construir-la. Pallarès ha valorat positivament la recent publicació al Butlletí Oficial de l'Estat de la declaració d'impacte ambiental (DIA) del tram pendent entre la Jana (Baix Maestrat) i el Perelló (Baix Ebre). La construcció d'aquesta infraestructura, que s'arrossega des de fa anys, és una de les principals demandes viàries del territori i permetria disposar d'una via ràpida per la zona interior, paral·lela a l'actual autopista AP-7.

"Ho valorem positivament després de tants i tants anys, però ens hem de posar d'acord amb el tema del traçat. Existia, però no hi havia un consens total i absolut. Estem en aquest punt", ha assenyalat Pallarès, en referència a la discrepància oberta entre el Ministeri de Foment, d'una banda, i l'Ajuntament de Tortosa i els veïns dels nuclis de Camp-redó i Font de Quinto. 

En aquest cas concret, els habitants de Campredó i el consistori de Tortosa sostenen que l'actual disseny de l'autovia fragmentaria la continuïtat de l'espai i n'hipotequi futurs usos. Per això, continuen reclamant que respecti l'acord assolit pels partits locals per fixar un traçat alternatiu -que, finalment, la DIA no recull- i reclamen continuar negociant amb Madrid.

I és que publicació d'aquest tràmit, que a priori hauria de permetre iniciar el procediment per adjudicar la redacció del projecte, no arriba acompanyada d'una previsió efectiva o consignació econòmica per materialitzar-lo. "Estaríem més contents si hi hagués una dotació pressupostària darrere, que no hi és", ha afirmat el delegat del Govern.

Més funcionaris al Jutjat Penal

D'altra banda, en el marc del Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, el mateix Pallarès ha anunciat la incorporació, "aquesta setmana", de quatre nous funcionaris al jutjat del penal de Tortosa, arran de l'arribada d'una nova jutgessa de reforç per intentar desencallar l'actual situació de sobrecàrrega de causes, que l'ha convertit en una de les instàncies més saturades de l'Estat.

Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta