26 d’abril del 2013

Pere Ponce, Sílvia Sabaté i Belén Fabra protagonitzen una campanya de promoció turística de Tortosa

TORTOSA (Baix Ebre).- L'actor Pere Ponce i les actrius Sílvia Sabaté i Belén Fabra comparteixen professió i origen: tots tres són actors i tortosins. Ara compartiran també escena per promocionar la seua ciutat, Tortosa, en una campanya que ha posat en marxa l'Ajuntament, en el marc del Pla de Foment Turístic, per tal de promocionar el patrimoni, els espais naturals, la cultura, la gastronomia i el comerç del nostre municipi. Es tracta d'una iniciativa que vol presentar els principals atractius turístics de Tortosa a través de la mirada dels tres actors, tot aprofitant la seua projecció i el seu reconeixement públic. Ponce, Sabaté i Fabra han protagonitzat pel·lícules i sèries catalanes i espanyoles i, per tant, són força populars en la majoria dels mercats turístics emissors, com és el cas de l'àrea metropolitana de Barcelona, País Valencià, Aragó o l'àrea de Madrid.

La campanya consisteix en tres espots de curta durada que, en aquesta primera fase de la promoció, s'exhibiran durant el mes de juny per les principals cadenes de televisió. També es faran falques de ràdio, insercions web i anuncis per a premsa escrita, amb la voluntat de fer una campanya integral que arribi a tots els públics objectiu. La producció dels espots va a càrrec de Celofan Audiovisual. La filmació es farà en les properes setmanes en diferents espais i localitzacions de la ciutat.

Aquest matí han presentat aquest projecte l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el regidor de Turisme, Alfredo Ferré, i el productor executiu del projecte, Oriol Gracià, i el seu director, Germán Machí. L'alcalde ha fet un agraïment públic als tres actors perquè s'han prestat a cedir la seua imatge promocionar la seva ciutat a un preu molt per sota del seu catxet habitual. Bel ha insistit que aquesta no és una acció aïllada, sinó que s'emmarca en un pla de promoció turística de Tortosa que, en breu, tindrà més novetats. En dates encara per determinar, l'equip de Celofan Audiovisual i els tres actors es desplaçaran a Tortosa per enregistrar les escenes dels espots, amb localitzacions en els principals edificis del nucli antic, al riu, al mercat municipal, als carrers de la ciutat, al rehabilitat pont del tren o al massís del Port, entre d'altres.

Una quinzena de tècnics i prop d'un centenar de figurants, entre els quals alumnes de l'Escola Municipal de Teatre, membres de les entitats de cultura popular i de la Festa del Renaixement, així com voluntaris de la Festa -que es vestiran d'època per a l'ocasió-, participaran en el rodatge. Altres entitats- com l'escola de cuina Via Magna, també col·laboren en aquest projecte. La campanya consisteix en la creació de tres espots de 20 segons, cadascun dels quals protagonitzat per un dels actors. El final dels tres comercials serà el mateix, i consistirà en un sopar d'amics al llagut "Lo Sirgador" enmig del riu, al capvespre, amb la façana fluvial de Tortosa al fons. De la mateixa manera, també es produirà un espot d'una durada superior, pensat per difondre'l via web, així com falques per a ràdio i originals per a premsa.

Pere Ponce ha intervingut en una vintena de pel·lícules i més de quinze obres teatrals. Ha treballat sota les ordres de directors com Francesc Bellmunt, Ventura Pons, Marc Recha o Josep Maria Flotats. Ha participat en sèries com "Cuéntame", emesa per TVE, i darrerament en films com "Blancanieves" o "El bosc". Actualment treballa en la sèrie "Isabel la Católica" de TVE.

Per la seua banda, Sílvia Sabaté ha intervingut en una quinzena de muntatges teatrals i en mitja dotzena de pel·lícules. Molt popular gràcies a la seua participació a la sèrie de Televisió de Catalunya "El cor de la ciutat", també ha intervingut a la sèrie de Tele 5 "Hospital Central". Recentment, ha impulsat la seua pròpia productora teatral i està a punt d'estrenar una peça de microteatre a Barcelona.

Belén Fabra ha treballat en teatre, televisió i cinema. En la pel·lícula "Diario de una ninfómana", basada en la novel·la homònima de Valérie Tasso, va interpretar el paper protagonista, que li va donar força notorietat. Ha format part del repartiment de la sèrie "Imperium" d'Antena 3 i darrerament ha aparegut en la nova temporada de la sèrie "Gran Reserva" de TVE.

El director del projecte és Germán Machí, el productor executiu és Oriol Gracià, el guió és de Carles Ventura i la banda sonora original la composa Jesús Giménez. La productora, Celofán Audiovisual, és una empresa impulsada per professionals de Barcelona i les Terres de l'Ebre, especialitzats en la realització i desenvolupament de productes d'entreteniment i publicitat per a televisió.

El Pla de Foment Turístic està finançat per l'Ajuntament de Tortosa i per la Direcció General de Turisme, i està dirigit d'una banda a la creació de nous equipaments i productes turístics i, d'una altra, a posicionar Tortosa com a destinació turística i renovar el discurs turístic de la ciutat al voltant del seu llegat renaixentista, com a element diferenciador respecte altres ciutats i destinacions de la competència. L'actual campanya se centra en aquest segon objectiu, de donar a conèixer els atractius de Tortosa entre els mercats de proximitat.

3 comentaris:

  1. Si us plau, no cremem la Festa del Renaixement, al final tant d'abanderats, la gent avorrirà aquesta festa que fins ara ens engrescava a tota la ciutadania.

    ResponElimina
  2. Espero que posen el Monument de Franco a primer pla del rodatge ja que sempre ens diuen que als turistes els agrada ... ;)

    ResponElimina
  3. I quanta guita costarà tot això plegat? Sol per curiositat, no critico ni la iniciativa ni que els actors en concret no cedeixin gratuïtament la seva imatge al poble que els va veure nàixer, que consti.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta