11 d’abril del 2013

Quimo Panisello retorna al passat amb 'La Tortosa dels retratistes (1939-1983)'

TORTOSA (Baix Ebre).- La sala d'actes de la UNED -l'antiga sala de canvis del Banc d'Espanya a Tortosa- serà l'escenari el proper divendres, 19 d'abril, de la presentació del nou llibre de Quimo Panisello, l'autor de 'La vida tortosina', un dels lllibres ebrencs més venuts en la diada de Sant Jordi de l'any passat. Es tracta de l'obra 'La Tortosa dels retratistes (1939-1983)', un volum en què Panisello torna a pujar en la màquina del temps per explicar "la història de les cases de retratar com la dels Daufí, els Andreu o els Ramos". El llibre, mitjançant una edició de gran qualitat, recull fotografies dels anys de la postguerra, la transició democràtica, els costums, les festivitats, la vida social i comercial o les riuades de Tortosa. Quimo Panisello, amb un treball meticulós i rigorós, ha recollit un reguitzell d’imatges aportades per les mateixes famílies, l’autoria de les quals ha hagut d’investigar amb visites als fotògrafs.

L'acte està programat com un esdeveniment cultural. Començarà amb la música d'Enric Panisello Salvadó, nebot de l'autor, que tocarà peces relacionades amb els retratistes com la ranxera Te traigo en mi cartera. L'historiador Roc Salvadó Poy també farà un ressenya sobre els retratistes a la ciutat de Tortosa. A banda, es projectaran dos vídeos: en el primer, diferents personalitats conegudes i anònimes de Tortosa fan un apunt dels fotògrafs que freqüentaven; i en el segon, gràcies a diferents enregistraments en Super 8 fetes pel fotògraf Josep Maria Alavedra Barberà, els assistents podran recordar com era la Tortosa de finals dels anys 70. Aquest últim curt anirà acompanyat de la música d'Òliver. 'La Tortosa dels retratistes (1939-1983)' és un llibre editat per Onada Edicions de Benicarló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta