5 d’abril del 2013

Sabaté (PSC) acusa CiU de voler marginar les Terres de l’Ebre sense TV3 i sense vegueria


TORTOSA (Baix Ebre).- El primer secretari del PSC de Tortosa, Joan Sabaté, ha afirmat aquest divendres que la situació de crisi econòmica i la limitació de la despesa de la Generalitat no hauria de ser una justificació per desmantellar la presència de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies a les Terres de l’Ebre. Segons Sabaté, la visualització de l’Ebre en els informatius dels mitjans públics de la Generalitat passarà a ser inexistent, tenint en compte que ara ja és molt petita. En aquest sentit, el primer secretari del PSC a Tortosa ha justificat que el tema arribe dilluns al ple de l’Ajuntament a través d’una moció presentada pels socialistes, i ha acusat l’actual govern de la Generalitat de “castigar” les Terres de l’Ebre a no poder participar en l’actualitat del país. De fet, Sabaté ha remarcat que és necessari que l’Ajuntament de Tortosa i altres institucions aixequen la veu per evitar l’acomiadament dels corresponsals, ja que segur que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) té altres despeses que es podrien retallar.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Sabaté també s’ha referit a la possibilitat que la nova llei de governs locals que prepara Convergència i Unió puga limitar la divisió de Catalunya en vegueries a un canvi de nom de les actuals diputacions provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. De fet, el PSC de Tortosa va aprovar fa uns dies una resolució en contra de l’ajornament de la creació de la vegueria de les Terres de l’Ebre, tot acusant el govern català de voler marginar el territori. Segons Sabaté, CiU mai ha tingut voluntat de canviar el model d’organització territorial de Catalunya, i el canvi de nom de les actuals diputacions per vegueries seria “una estafa” per a les Terres de l’Ebre.

En la mateixa línia, Sabaté també ha rebutjat que les Terres de l’Ebre passen a ser una subvegueria o una subdelegació de la vegueria de Tarragona, tal i com ha plantejat també el govern de la Generalitat. Com ha recordat el primer secretari del PSC de Tortosa, si hi ha algun territori a Catalunya que fa anys que aspira a ser una vegueria, aquest són les Terres de l’Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta