19 d’abril del 2013

Salvadó (ERC): 'El món no entendria una declaració d'independència sense el diàleg previ amb Espanya'


TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general adjunt d'ERC, el rapitenc Lluís Salvadó, i el president de la federació republicana a l'Ebre, Gervasi Aspa, han presentat aquest divendres les primeres accions a les Terres de l'Ebre de la campanya '2014 Decidim Llibertat' que els republicans han engegat per accelerar el procés sobiranista i denunciar "l'asfíxia econòmica" de Catalunya. Els primers actes es celebraran a Tortosa, Amposta, Gandesa i Flix. Aquests actes informatius els duran a terme el president d'ERC, Oriol Junqueras; la secretària general, Marta Rovira; la portaveu parlamentària, Anna Simó, i el president del grup al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch. També el dia de Sant Jordi hi haurà parades informatives de les seccions locals a diversos municipis.

El primer acte se celebrarà el proper dilluns, 22 d'abril, a Flix, amb la portaveu d'ERC al Parlament,Anna Simó. Marta Rovira, secretària general d'ERC, durà a terme l'acte el 2 de maig a Gandesa, mentre que el president del partit, Oriol Junqueras, ho farà a Tortosa el proper 4 de maig. Finalment, el president del grup al Congrés dels Diputats, Alfred Bosch tancarà el 10 de maig aquestes presentacions dels líders republicans, a Amposta. El secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, serà l'encarregat de dur a terme altres d'aquestes accions informatives en altres municipis del territori.

Els actes informatius són només un dels tres eixos de la campanya '2014 Decidim Llibertat' que ERC posa en marxa per accelerar i reforçar el procés sobiranista i per denunciar i fer pedagogia entre la ciutadania de "l'asfíxia econòmica que pateix Catalunya" i que està abocant el país a una situació econòmica i d'angoixa de la ciutadania "que no es pot assumir", com ha apuntat Salvadó. En una segona fase, els republicans tenen previst impulsar la Conferència Nacional per la República Catalana i finalment, es durà a terme una campanya de la pròpia consulta, i en favor del 'sí'.

El president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, ha explicat que també durant la diada de Sant Jordi, s'instal·laran parades informatives a diferents poblacions del territori. Per a Aspa, és important conscienciar a la ciutadania de les Terres de l'Ebre "sobre qui és qui acaba fent els pressupostos de la Generalitat". "La que gent ha de ser capaç de discernir quin és l'abast real del que està passant i qui és el responsable del que ens estan fent", ha apuntat.

Diàleg amb l'Estat o declaració unilateral d'independència

Per la seua banda, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó ha defensat la necessitat que el procés sobiranista comenci en un context de diàleg amb l'estat espanyol. "Europa i el món no entendrien que es declarés la independència de Catalunya havent-nos saltat aquest pas previ ", ha dit. Tot i això, Salvadó creu que aquest procés serà infructuós. "Les dos coses són certes, és un pas que s'ha de fer però sabem que serà nul", ha assenyalat Salvadó.

Per a Salvadó, un cop s'hagi intentat la via del diàleg, caldrà desplegar l'acció pròpia de la Generalitat sota l'empara de la legislació internacional "que ha de donar sortida a les nostres reivindicacions nacionals". Per al secretari adjunt republicà, que la Constitució espanyola no contempli la independència de Catalunya "no ha de ser un impediment". "En els 25 països d'Europa que s'han independitzat en el segle XX, les seves constitucions tampoc ho permetien i no ha estat un impediment perquè tinguin un estat propi", ha conclòs el dirigent republicà.


Via ACN

4 comentaris:

  1. Espanya no en vol de diàleg. Només ens queda la #DUI, Declaració Unilatarel d'Independència

    ResponElimina
  2. Si volem una Catalunya viable hem de dialogar amb Espanya i Europa, només aconseguirem la independència si tenim una base social forta demostrada a les urnes, per això és indispensable una consulta democràtica, adeosdad, tens por de perdre-la fotent una declaració unilateral d'independència, així per la cara?. Amb la força de les urnes podem anar a Europa, podem anar a la ONU i on face falta, no fem de Catalunya un Kosovo. Res d'independència sense consulta, cert que Espanya no vol el diàleg, però potser també anem a dialogar fotent a parir al nostre interlocutor amb l'escopeta carregada. La independència ben feta necessitarà una transició, explicar al món que volem i sobretot que ho vulgue la majoria. Així que millor el DIU que el DUI...

    ResponElimina
  3. Si la Marta i el Gregori ens han de portar a la independència........ (poseu el que penseu, jo no vull escriure res que ofengue a ningú)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta