16 d’abril del 2013

Tortosa i altres ajuntaments adherits a l'AMI expressen a Mas el seu compromís amb la consulta i la hisenda catalana



BARCELONA.- L'alcalde de Tortosa i vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), el convergent Ferran Bel, és un dels alcaldes que aquest dimarts s'han reunit amb el president de la Generalitat per expressar-li el suport de l'entitat municipalista al procés per convocar un referèndum d'autodeterminació. De fet, l'AMI ha traslladat a Artur Mas la proposta presentada dilluns en la reunió del seu comitè executiu a Olot, perquè els consistoris adherits a l'associació aprovin acords i declaracions en favor de la sobirania fiscal. En aquest sentit, i com a gest simbòlic, els ajuntaments adherits a l'AMI celebraran un ple extraordinari el mateix dia, per aprovar una proposta a favor de la sobirania fiscal. Paral·lelament, cada municipi pagarà per la seua banda l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana en comptes de l'espanyola. Una trentena dels 52 ajuntaments de les Terres de l'Ebre estan adherits actualment a l'AMI. Actualment, formen part de l'AMI un total de 701 ajuntaments i entitats municipals -com ara consells comarcals o dues diputacions- de tot Catalunya, que representen 2.950.000 habitats, un 39% de la població total del país.

De fet, el president de l'AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat a Mas les iniciatives que està portant a terme a l'AMI i li ha comunicat que pot comptar amb el suport dels ajuntaments "com a instrument per assolir la independència de Catalunya". "Estem amb el president, nosaltres no farem un referèndum pel nostre compte", ha dit Vila d'Abadal deixant clar que el procés que estan duent a terme els municipis depèn de la direcció que prengui la Generalitat. "Donem tot el nostre suport al president", ha manifestat, tot insistint que Mas té els ajuntaments de l'AMI al seu costat.

Per la seua banda, el Govern ha manifestat que està enllestint un mecanisme que permetrà als ajuntaments catalans pagar els seus impostos a la Generalitat. Segons ha detallat el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, aquest mecanisme serà "perfectament legal i estarà llest en els propers mesos". Al seu entendre, representa una "oportunitat", perquè permetrà a l'administració de la Generalitat agafar experiència i disposar d'estadístiques per quan es creï una agència tributària pròpia.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Ah " amigo " , a la foto amb el President si que ha anat Bel, pllín, pillín. "Quien se mueve no sale en la foto" però "quien no está, peor".

    ResponElimina
  2. Jotabe, ets un corcó.
    ;-)

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta