16 d’abril del 2013

Tortosa i una trentena d'ajuntaments ebrencs es plantejaran ingressar els seus impostos a la hisenda catalana

OLOT (La Garrotxa).- El cinquè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tortosa, Domingo Tomàs, va participar aquest dilluns a Olot en la reunió del comitè executiu de l'Associació de Municipis per la Independència. L’AMI és una entitat municipalista de la qual l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, n'és el vicepresident. Després de la reunió d’ahir, l’AMI vol que tots els consistoris adherits a l’associació aproven als seus plens acords i declaracions en favor de la sobirania fiscal.

Al Baix Ebre, a més de Tortosa, també estan adherits a l'AMI els ajuntaments de Benifallet, Camarles, Deltebre, el Perelló, l'Aldea, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Paüls, Roquetes i Xerta, a més del Consell Comarcal del Baix Ebre i l'EMD de Jesús. A la comarca, els ajuntaments adherits a l'AMI són Amposta, Alcanar, la Galera, la sénia, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Santa Bàrbara, Ulldecona i l'EMD dels Muntells, a més del Consell Comarcal del Montsià. El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre també forma part de l'AMI, a més dels ajuntaments de Móra d'Ebre, Móra la Nova, Rasquera, Vinebre, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, la Torre de l'Espanyol i Miravet. A la Terra Alta, a més a més del Consell Comarcal, també integren l'AMI els ajuntaments d'Arnes, Batea i el Pinell de Brai.

A proposta de l'AMI, els consistoris passarien a ingressar l'IVA i l'IRPF a la hisenda catalana, malgrat que finalment els diners són enviats a Madrid. D'aquesta manera, però, Catalunya tindria una idea sobre el volum de diners que genera. El president del Govern, Artur Mas, rebrà aquest dimarts als representants de l'AMI, que li exposaran aquesta iniciativa. L’alcalde de Vic i president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, va afirmar que serà una acció important i que volen fer-la d'acord amb el Govern, per no col·lapsar els serveis tècnics i que sigui eficaç. D’altra banda, Vila d’Abadal va afirmar que l’AMI donaria suport a una declaració unilateral d’independència, si l’Estat no autoritzés la celebració d’una consulta pel dret a decidir de Catalunya.

A la mateixa reunió del comitè executiu de l'AMI es va aprovar, d'una banda, instar la supressió de les quatre subdelegacions del Govern central que hi ha Catalunya i, per l’altra, demanar a la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que retire els procediments contenciosos-administratius que ha presentat contra diversos ajuntaments per no exhibir la bandera espanyola a les seues façanes o per declarar-se “territori català lliure“. Dos d'aquests ajuntaments són els de l'Aldea i d'Alcanar.

Actualment, formen part de l'AMI un total de 701 ajuntaments i entitats municipals -com ara consells comarcals o dues diputacions- que representen 2.950.000 habitats, un 39% de la població total. En la reunió de dilluns hi van assistir els alcaldes de Vic, Olot, Ripoll, Girona, Balaguer, Montblanc, Arenys de Munt, Port de la Selva i Solsona.

Imatge AMI

11 comentaris:

  1. I per què no hi va el Vicepresident ?. És més important el Senat espanyol, o és que té un lio mental que no sap com sortir-se'n ?
    Pos si es un poble tant bonic Olot....

    ResponElimina
  2. Els diners no els genera Catalunya, els generem els treballadors i empresaris que consumim i creem riquesa.

    ResponElimina
  3. per esta regla de tres, no haurien d'anar tampoc al govern espanyol, ja q el generem treballadors i empresaris, q som els q consumim i creem riquesa

    ResponElimina
  4. Guti i t'agrada que dels teus diners, serveixen per pagar PERs, autovies a Castella o el museu del Prado?

    ResponElimina
  5. Kaesar no estava criticant que els impostos es paguin a la hisenda catalana, simplement estava expressant el meu desacord en una afirmació explícita d’aquesta notícia: “D'aquesta manera, però, Catalunya tindria una idea sobre el volum de diners que genera.”

    Per això deia que els diners no els genera Catalunya com a nació sinó tots els ciutadans (catalans, andalusos, extremenys, magrebins, equatorians o samoans) que religiosament paguen els seus impostos.

    ResponElimina
  6. I adeosdad la teva pregunta és un exemple de demagògia d’altura, poc sofisticada però.

    És com si li pregunten a un de Guadalajara si li pareix correcte que amb els “seus” impostos es financi la via verda que uneix Tortosa amb Arnes o per acabar el traçat de l’autovia fins Castelló o el Museu Picasso d’Horta o que s’avancin diners a Catalunya per fer front als pagaments dels proveïdors.

    ResponElimina
  7. Com els extrems es toquen.......Demagògia per demagògia " Y tiro por que me toca ". Efectivament, a Deltebre estan d'acord ( bé, a Deltebre potser sí. he he he ) que els seus diners serveixen per finançar el Liceo de Barcelona ? I per l'altra banda, en tant que comunitat que aporta a la resta, què n'han de fer a Gaudalajara de la Via verda o el Museu d'Horta ( ara amb perill, per cert ). Tan

    ResponElimina
  8. guti, hi ha una cosa que es diuen balances fiscals, i en països democràtics, és calcula, es publica, i hi ha un màxim, a la majoria entre el 2 i 4%, està sobre el 10%.
    Ara em vindràs amb que a Madrid es superior, però aquí hi ha un altre engany, i és que les inversions a Madrid, són inversions per a l'estat i no a la ciutat. Però tots els funcionaris que hi viuen, es gasten els diners allí.

    A més resulta que els que paguen impostos, viuen en un territori, no són éssers aïllats, i en los diners que generen les persones que ocupen un espai físic anomenat Catalunya. Serveixen per a que persones que viuen a un espai anomenat Madrid, Extremadura o la Rioja, puguen viure.

    ResponElimina
  9. Puc entendre el sentiment nacionalista, però el nacionalisme de butxaca em pareix grosser, egoista, indigne i infame. I per suposat totalment infundat i fals.

    Això del què ens parles se li’n diu solidaritat entre regions. La UE també la pràctica, els membres més rics porten temps traspassant líquid als més pobres en forma de subvencions, ajudes i fons estructurals. Però bé, fent meu l’argument de Ximo perquè dimonis els meus impostos s’han de revertir en una hisenda catalana? Que creïn una hisenda ebrenca i així els diners es queden a les nostres comarques i no se’n van a finançar la seguretat dels aficionats cules quan celebrin la propera Lliga Espanyola, els cultius de secà dels agricultors lleidatans o el foment del turisme rus a les comarques gironines... –tot i que no seria fàcil amb l’atur què tenim, qui ens pagaria la prestació?-

    Perquè no es publiquen les balances fiscals de les províncies catalanes? Estic segur que entre el 80 i el 90 per 100 dels impostos que cobra la Generalitat es generen a Barcelona, per tant, estem espoliant als barcelonins?

    Continuant amb la demagògia, perquè si visc a la Simpàtica he de pagar més impostos que si visc a Remolins o al Rastre? Que els diners es quedin i es reinverteixin al barri no?

    De totes maneres en una cosa et donaré la raó, els tres feus socialistes per excel•lència: Extremadura, Andalusia i Castella La Manxa són els tres territoris més parasitaris, amb major proporció de treball públic i més enrederides econòmica i culturalment. Casualitat no és, coincidència tampoc, són les causes directes del socialisme. Necessitaran temps i un vertader canvi polític però poden i tenen que evolucionar.

    ResponElimina
  10. Vius a la Simpàtica? OOOOOooooooooo!!!!! I pagues la hipoteca, no?
    Es broma!
    Apa polítics que esteu tots més degradats que l'Ebre, per dir algo.
    Per cert, ha sigut la comarca del Priorat la primera en cotitzar "a la catalana", Marça, ves per on quines coses!
    Per cert, poble bonic i amb un entorn molt interessant. De la conca de l'Ebre.

    ResponElimina
  11. Gutijuame, el meu argument era precisament per justificar el fet des d'un punt de vista nacionalista/independentista. No necessàriament el meu.
    Per a un nacionalista espanyol encara que sigui nascut a Catalunya ( verbigràcia tu ) que des d'aquí se'n vagin recursos a altres parts d'Espanya ho pot troba del més normal del món. Pel que sembla però, en el teu cas, discutiries més que el percentatge de l'aportació, el destí i els fins ( Dis-li a Monago i Cospedal això, per cert ) Passa que a casa nostra, des dels independentistes fins la mateixa Camacho ( el % variaria ) discuteixen l'elevat grau de solidaritat, més si tenim en compte que s'han acabat ( si és que mai han existit ) els temps en que aquí es lligaven els gossos amb llonganisses, i posats a parlar de solidaritat i redistribució justa, començaria sent hora, més enllà de la solidaritat, de rebre una mínima justícia fiscal.
    Has començat dient que comprens el sentiment nacionalista i no el de butxaca. Pos home, és precisament el de butxaca el que ens ha portat on som. Sinó, fixat bé de quin es parla. Quan a lo d'"infundat i fals " saps que no tens cap raó. No cal parlar de robatoris ni espoli per reconèixer que fa falta un Pacte fiscal més just i que la immensa majoria d'economistes ( fins i tot els que no són de la corda imperant ) ho accepten i reclamen.
    Hi ha un qüestió de fons, conceptual i filosòfica si vols. Jo, en principi, no n'he de fer res de com se gasten els diners a altres comunitats, per tant els altres tampoc n'han de fer res si aquí ens els gastem en TV3 o ambaixades ( ja demanarem comptes natros a les nostres eleccions ). Ara, si algú ha de demanar comptes és el que dona al que rep ( o no passa així a nivell d'Europa, que sovint son aportacions finalistes ? ), el que és intolerable és que els que reben vulguin fiscalitzar als que donen. I suposo que estarem d'acord en que si després de 35 anys d'anar amollant, la cosa ha servit de poc per fer sortir de l'endarreriment econòmic determinades CCAA ( que no cultural, com de manera insultant has dit ), coincidiria amb ti que no és de rebut el ràtio habitants/funcionari que hi ha en algunes d'estes comunitats.
    Sense entrar en altres disquisicions de caràcter identitari, tu també veus de justícia i innegociable, com veuen els teus companys del País Basc, que ells i navarresos tinguin un sistema fiscal com el concert, tan poc solidari, per no dir gens ? I que l'excusa es ventili, a banda de raons històriques, en que és un territori menut amb un PIB i nivells d'impostos assumibles.
    Quan parles de les balances fiscals de les províncies catalanes o de la Simpàtica/Remolins em fa la mateixa gràcia com quan parleu -per contrarestar les pretensions d'independència de Catalunya-, per què no independitzar-se Cornellà de Catalunya ( per exemple ).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta