24 d’abril del 2013

Tortosa tornarà a sumar quilòmetres pel Parkinson, una malaltia amb una major incidència a l'Ebre

TORTOSA (Baix Ebre).- Tortosa sumarà quilòmetres pel Parkinson. Serà aquest dissabte, 27 d'abril, amb motiu d'una caminada popular que sortirà a les 11 del matí des de la plaça Barcelona, al costat del mercat municipal. Aquesta edició de la caminada serà ja la quarta que se celebra a Tortosa, i incorpora destacades novetats, que la convertiran en una jornada lúdica i festiva per a totes les edats.

La jornada està organitzada per l'Associació de Malalts del Parkinson de les Terres de l'Ebre, amb la col·laboració de l'Ajuntament tortosí. En concret, la caminada començarà a les 11.00 hores del matí amb sortida de la plaça Barcelona. Farà un recorregut per la ciutat amb una aturada especial als Jardins del Príncep, per a fer-hi una visita guiada. Així mateix, durant tot el dia a la plaça Barcelona hi haurà una sèrie d'activitats paral·leles a la caminada, com ara una mostra de productes naturals i alternatius, una sèrie de classes magistrals de pilates, ioga Ars Corpore i aerobic Zumba, i també un curs ràpid d'iniciació al tast de vins ecològics, a les 18.30 hores.

D'altra banda, el president de l’Associació de Malalts del Parkinson de les Terres de l’Ebre, Pere Cabanes, ha assenyalat aquest dimecres, durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, que l’índex de població del territori afectada per aqueta malaltia degenerativa és superior que en altres zones del país. Així, a les Terres de l’Ebre, amb una població d’uns 180.000 habitants, hi ha uns 600 malalts amb Parkinson. En canvi, es calcula que el Parkinson afecta unes 300 persones per cada 100.000 habitants. Cabanes ha evitat donar un missatge d’excessiu alarmisme, però ha afirmat que és important ser-ne conscient i tenir en compte els factors ambientals i l’ús de productes químics en el tram final del riu Ebre, amb l’objectiu d’estudiar el tema i millorar les condicions en el futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta