2 d’abril del 2013

Ulldecona serà l'escenari de la segona trobada d'usuaris d'Instagram a les Terres de l'Ebre

ULLDECONA (Montsià).- La comunitat d'instagrammers de les Terres de l'Ebre celebrarà el proper 18 de maig la seua segona trobada a Ulldecona. L’objectiu és promocionar el turisme local i els productes gastronòmics de la terra. Els participants podran conèixer l’interior del castell d’Ulldecona amb l’acompanyament d’un guia turístic. Instagram és una xarxa social utilitzada per compartir fotografies a través dels telèfons mòbils. Amb més de 100 milions d'usuaris, s'ha convertit en una de les xarxes més concorregudes i amb major creixement arreu del món. Seguint la tècnica lomogràfica, la xarxa Instagram ofereix la possibilitat d'aplicar diversos filtres a les fotografies que els usuaris vulguin compartir.

La comunitat d’usuaris ebrencs de la xarxa social de fotografia Instagram ja prepara la segona edició de l’InstaMeetEbre, la trobada d'Instagrammers de les Terres de l'Ebre. En aquesta ocasió, l’emplaçament escollit a estat Ulldecona i el seu entorn natural. La jornada tindrà lloc el proper dissabte 18 de maig i pretén reunir, més enllà del món 2.0, usuaris d'Instagram de les comarques de l'Ebre, però també de la resta de Catalunya i d’arreu de l'Estat. 

Les comunitats d'Instagrammers o IGers, sorgeixen de persones que s’agrupen per compartir la seua passió per la fotografia i l'afició a les xarxes socials. En aquest sentit, IGers Ebre va dur a terme la primera InstaMeet el passat 20 d’octubre al voltant del paratge natural del delta de l’Ebre. De fet, aquella trobada també va esdevenir la presentació del col·lectiu. En aquella ocasió, hi van assistir 65 persones d’arreu de Catalunya i durant la jornada es van fer més de 300 fotografies. A Instagram, l’etiqueta #IgersEbre aglutina més de 10.000 imatges relacionades.

Després de l’èxit assolit en la primera edició, els IGers de les Terres de l'Ebre han escollit Ulldecona i el seu castell com a eix central d’una segona trobada on conviden a tothom a deixar volar la seua imaginació fotogràfica i copsar moments inoblidables amb el seu smartphone.

Durant la jornada, els participants podran conèixer Ulldecona, un poble molt ric en patrimoni. Allà s’hi troben esglésies com la de Sant Lluc, la plaça porticada, l’ermita de la Pietat o el nucli antic, amb les seues cases senyorials i carrers estrets. Visita obligada també són les pintures rupestres d'Ulldecona, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l'any 1998, i on es pot conèixer com vivien els ebrecs que fa 8.000 anys van poblar aquesta terra.

Com a novetat, en aquesta segona edició, l'Ajuntament d'Ulldecona col·labora amb l'entitat posant a disposició dels participants un guia turístic local, que els farà una visita pel castell d'Ulldecona, declarat Bé d'Interès Cultural. Situat sobre el Puig del Castell, a l'esquerra del riu Sénia, aquest punt ha estat una zona estratègica del control del territori des de l'època ibèrica fins l'edat mitjana, gràcies a la gran visibilitat i riquesa del terreny. Sens dubte, un emplaçament fantàstic per fer-hi bones instantànies.

Els IGers podran admirar l'interior de la fortificació que conserva diverses torres, línies de muralla i bastions. Un fet poc habitual ja que normalment no s’hi permeten visites. D’aquesta manera, IgersEbre vol continuar compartint i potenciant els paisatges, la gastronomia i la cultura pròpia de les Terres de l’Ebre a través de la xarxa.

La trobada està prevista pel proper dissabte, 18 de maig del 2013, a les 12 del migdia a la Plaça de l’Església d’Ulldecona. A banda de desvirtualitzar els avatars amb qui comparteixen tantes vivències a través dels seus telèfons intel·ligents, els usuaris que prenguen part de la jornada podran participar en un concurs que s’ha organitzat a l’ús. Tot descobrint Ulldecona i el seu castell, els IGers hauran de fer fotografies i compartir-les a Instagram. La jornada clourà amb un dinar de germanor al restaurant Les Moles, on els participants podran tastar la riquesa dels productes de les Terres de l'Ebre i gaudir de la cuina d’autor del xef Jeroni Castell.

Després del dinar, totes les fotografies que hagin participat al concurs se sotmetran a un procés de votació a càrrec d'un jurat. Els guanyadors optaran a diversos premis gentilesa dels col·laboradors de l'esdeveniment. Les inscripcions es poden dur a terme al web www.igersebre.com fins al dia 12 de maig. El preu de la jornada, (inclou visita guiada al castell, dinar, obsequis i opció a premis) és de 25 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta