12 d’abril del 2013

Una marca per promocionar les fires i les jornades literàries del territori de l'antiga Ilercavònia



JESÚS (Baix Ebre).- La regidora de Cultura de l’EMD de Jesús, Dolors Queralt, ha fet aquest divendres una valoració molt positiva de la taula rodona sobre certàmens literaris que dijous a la tarda va servir per donar el tret de sortida a la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet. L’acte, que també estava coorganitzat per Òmnium Cultural i per l’Antena Cultural de la URV a les Terres de l’Ebre, va servir per posar en contacte els diversos agents que organitzen fires i altres certàmens com ara trobades literàries o jornades d’escriptors, tant a les quatre comarques de l’Ebre com al Priorat, el nord del País Valencià o el Matarranya.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Queralt ha assenyalat que l’objectiu principal era parlar dels trets en comú d’aquests certàmens, dels trets específics de cadascun, i veure de quina manera es pot crear una marca per promocionar els esdeveniments literaris de l’antic territori de la Ilercavònia. Això passaria, ha dit Queralt, per establir un calendari, concretar quin és l’espai de cada fira, trobada o jornada literària, i quins elements es poden compartir.

D’altra banda, Queralt ha aprofitat el seu pas pel plató de Primera Columna per detallar quines són les principals novetats de la VII Fira Literària de Jesús, que se celebrarà del 17 al 20 d’abril, tot i que aquest divendres ja es presentarà l’última novel·la de l’escriptora xertolina Francesca Aliern, titulada ‘La segona innocència’. A més, dimarts també hi haurà una conferència sobre la novel·la ‘Somnis de Tàrraco’, a càrrec de Xulio Ricardo Trigo. La regidora de Cultura de Jesús ha destacat que la fira consolida la seua aposta pel món educatiu, ja que hi ha actes relacionats amb els centres escolars i els instituts. Queralt també ha volgut remarcar la visita del periodista Màrius Serra, premi Sant Jordi 2013 amb la novel·la ‘Plans de Futur’. Serà dimecres a les 19.30 hores, a la sala Jordi Brull i Martínez de l’EMD de Jesús.

Finalment, la regidora de Cultura ha recordat que una altra de les novetats importants serà la ruta literària al voltant de la figura de Joan Cid i Mulet, pels escenaris de la seua vida tant al poble de Jesús com a a la ciutat de Tortosa. Una ruta que ha estat preparada pels estudiosos Emigdi Subirats i Cinta Arasa, i que es farà el proper 21 d’abril a partir de les quatre de la tarda, amb punt de sortida des de la Pèrgola de Jesús. D’altra banda, Queralt ha fet una crida a participar en el dinar literari que es farà el 20 d’abril al restaurant del casal Sant Francesc.

Imatge Mònica Sales, a Twitter

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta