10 d’abril del 2013

Una ruta literària al voltant de Joan Cid i Mulet, principal novetat de la fira del llibre de Jesús



JESÚS (Baix Ebre).- L’EMD de Jesús celebrarà entre els dies 17 i 20 d'abril la VII Fira Literària Joan Cid i Mulet, una edició que serà inaugurada pels escriptors Coia Valls i Xulio Ricardo Trigo. El punt àlgid arribarà el dia 20 d'abril, amb la presència a la fira d'una quinzena d'estands i el dinar literari. Però sobretot, la principal novetat és la ruta literaria que s'ha creat al voltant de Joan Cid i Mulet. Es tracta d'una ruta coordinada per Cinta Arasa i Emigdi Subirats. La regidora de Cultura de l’EMD de Jesús, Dolors Queralt, ha detallat que es tracta d’una primera experiència que neix amb la voluntat de convertir-se en una opció cultural estable.

En qualsevol cas, el tret de sortida de la Fira es realitzarà ja aquest dijous, 11 d’abril, amb una taula rodona al voltant dels certàmens literaris al territori, organitzada conjuntament per l’Antena Cultural de la URV i Òmnium Cultural. La fira comptarà, a més, amb diferents activitats que homenatjaran i faran presents referents literaris de l'actualitat i del passat, com ara Joana Raspall, de qui la Coral de l’Escola de Música Manel Martines i Solà n’ha organitzat un concert d’homenatge en el seu centenari. També Màrius Serra, Francesca Aliern, Joan Cid i Mulet, Artur Bladé, Xavier Garcia, Emigdi Subirats, Gerard Vergés o Miquel Esteve.

En la fira participaran amb els seus estands llibreries, biblioteques, editorials i entitats de caràcter cultural. També es podrà participar del dinar literari, a més de diferents tallers infantils, conta-contes, exposicions d’il·lustracions, presentacions de llibres i actuacions literàries i musicals, com el concert La Música, idioma universal de la banda Manel Martines i Solà.

Així mateix, la fira presenta la possibilitat de participar activament en una tertúlia al voltant del fet literari, amb Màrius Serra, el dimecres 17 d’abril a les 19.30 hores a la Sala Jordi Brull de l’EMD de Jesús. A més, es continua organitzant el Concurs de treballs de recerca en l’àmbit literari i de l’exili, que aquest any arriba a la seua sisena edició. En aquest acte es presentarà el llibre dels guanyadors de l’edició anterior, Zoraida Burgos i Matheu, de Laura Navarro.



Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta