6 de maig del 2013

Adif posa a la venda les antigues estacions de tren de Mianes i Santa Bàrbara

TORTOSA / SANTA BÀRBARA .- L'Administració d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha decidit posar a la venda un total de 1.500 immobles ferroviaris, 800 dels quals a través de subhasta, per poder obtenir recursos. I dues de les antigues estacions afectades es troben a les Terres de l'Ebre: són l'antiga estació de Mianes, al terme municipal de Tortosa, i l'antiga estació de Santa Bàrbara. Segons publica aquest dilluns El Periódico de Catalunya, podran optar a la compra tant empreses com particulars, encara que fonts coneixedores del mercat immobiliari han explicat que no veuen gaire probable aquesta segona alternativa. Totes les antigues estacions que Adif ha posat a la venda a Catalunya es troben a la demarcació de Tarragona: a banda de les estacions de Mianes i Santa Bàrbara, també hi ha les de la Riera de Gaià i la del Morell. En aquest sentit, Mianes i la Riera de Gaià es troben en sòl rústic, mentre que les estacions del Morell i Santa Bàrbara són en sòl urbà.

En concret, l'estació de Mianes està situada en el quilòmetre 184,4 de l'antic traçat de la línia Barcelona-València. L'estació va ser abandonada quan la companyia Renfe va decidir eliminar la via que anava de Tortosa cap al sud, i que facilitava la comunicació amb les estacions en direcció a València. La partida de Mianes també es coneix com el Castell de Mianes i es troba molt a prop del poble de Vinallop i de Santa Bàrbara, on hi ha l'altra estació que Adif ha posat a la venda. A Mianes també hi ha una necròpolis i les restes arqueològiques d'un poblat ibèric.

Imatge Ferropedia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta