18 de juny del 2013

Arias Cañete sosté que el cabal que reclama Catalunya per a l'Ebre està 'fora de tota lògica'



MADRID.- El ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, ha afirmat aquest dimarts al Senat que el règim hídric per al tram final de l'Ebre que es reclama des de Catalunya "està fora de tota lògica". I és que la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha rebutjat totes les al·legacions que la Generalitat havia presentat a la proposta de cabal ecològic per al tram final del riu. Per això, l’alcalde de Tortosa i senador de CiU per Tarragona, Ferran Bel, ha preguntat aquest dimarts al ministre si per aprovar el nou cabal mediambiental se seguiran criteris científics i no estrictament polítics. En la seua intervenció, Bel també ha apel·lat al fet que ara les Terres de l'Ebre són Reserva de la Biosfera. De fet, ha remarcat que la Generalitat podria denunciar l’Estat espanyol davant de la Unió Europea, per haver incomplert la Directiva Marc de l’Aigua.

Però, en la seua resposta, Arias Cañete ha rebutjat els arguments de Bel i ha recordat al senador de CiU que la proposta de cabal que va fer la CHE estava basada en "rigorosos" estudis científics. En canvi, el ministre d’Agricultura ha rebutjat completament els informes aportats per la Comissió per a la Sosteniblitat de les Terres de l’Ebre. En resum, Arias Cañete ha afirmat que els cabals proposats des del territori, que són els reclamats també per la Generalitat i pel Parlament de Catalunya, són irreals i inassumibles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta