14 de juny del 2013

Estudien ampliar el Parc Natural dels Ports a la Terra Alta i a una part de la Ribera d'Ebre



PINELL DE BRAI (Terra Alta).- L’alcalde del Pinell de Brai, Lluís Melich, ha avançat aquest divendres que els tècnics del Parc Natural dels Ports ja han començat a treballar en l’ampliació d’aquesta zona de protecció a les serres de Pàndols i Cavalls. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Melich ha assenyalat que la idea és ampliar el nombre d’hectàrees del Parc Natural dels Ports als termes municipals d’Horta de Sant Joan, Corbera d’Ebre, el Pinell de Brai, Gandesa, Bot i Prat de Comte. De fet, l’alcalde del Pinell ha afirmat que fins i tot s’està estudiant la possibilitat d’ampliar la zona de protecció fins a la comarca veïna de la Ribera d’Ebre. Un fet que suposaria que el Parc Natural dels Ports inclogués poblacions de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre.

En aquesta línia, Melich ha valorat molt positivament que s’haja iniciat aquest treball des del Parc Natural dels Ports, amb l’impuls del Consell Comarcal de la Terra Alta. En qualsevol cas, ha remarcat que ara falta que el procés arribe a la ciutadania, i que s’expliquen els avantatges i els possibles inconvenients de l’ampliació del Parc Natural dels Ports. D’una banda, per trencar falsos tòpics sobre aquesta figura de protecció, però també per deixar clares quines seran les afectacions per als propietaris privats.

D’altra banda, i coincidint amb el primer aniversari de l’últim incendi forestal a la serra de Cavalls, l’alcalde del Pinell de Brai ha lamentat que cap administració s’haja fet càrrec de les mesures antiincendis en aquest paratge natural. En canvi, sí que ha estat possible l’actuació a la serra de Pàndols, on s’ha fet una crema controlada a través de Medi Natural. A més, ara esperen tenir disponibilitat pressupostària per poder enllestir el pla de reordenació forestal. De fet, tot i que s’han netejat alguns camins, l’Ajuntament del Pinell no té prou pressupost per poder actuar tant com voldria.

Finalment, Melich ha recordat que cap administració superior s’ha compromès a retirar el material bèl·lic de la Batalla de l’Ebre que encara continua soterrat a les serres de Pàndols i Cavalls. De fet, en l’incendi d’ara fa un any a la serra de Cavalls van escoltar-se diverses explosions, i els Mossos d’Esquadra van recuperar una desena d’artefactes que havien quedat al descobert arran del foc, que va arribar a cremar prop de 140 hectàrees.

1 comentari:

  1. Se sap els candidats de La Ribera d'Ebre? Quin sonen? Tivenys, Benifallet, Rasquera?
    Perquè no s'unifiquen Cardó i els Ports?
    No sembla de rebut que la vall de Cardó, amb la riquesa d'espècies botàniques i algunes animals no sigue Parc Natural. Si Pius Font de Quer aixequés lo cap....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta