27 de juny del 2013

Núria Ventura creu que el PSC 's'equivoca' i que hauria de ser al Pacte Nacional pel Dret a Decidir



TERRES DE L'EBRE.- La diputada al Parlament i primera secretària del PSC a les Terres de l’Ebre, Núria Ventura, ha afirmat que el seu partit es va “equivocar” no assistint a la cimera per la constitució del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que aquest dimecres va celebrar-se al Parlament. Segons Ventura, el PSC hauria d’haver acompanyat el mig centenar entitats que aposten per reivindicar el dret a decidir i la celebració de la consulta. I més encara, tenint en compte que els socialistes sí que són presents a la comissió parlamentària sobre aquest tema.

Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, la diputada ha remarcat que l’assistència dels socialistes a la cimera no hauria implicat un txec en blanc a les tesis de CiU, ja que no tots els membres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir combreguen amb el que diu el president Artur Mas. En aquest sentit, Ventura ha insistit que és “des de dins” com es pot influir en el procés i garantir que serà completament neutral i no “esbiaixat” cap a una banda o cap a una altra.

En aquesta línia, Ventura és una dels cinc diputats del PSC que van ser sancionats per no haver votat seguint la disciplina en el ple del Parlament del 23 de gener en què va aprovar la declaració de sobirania del poble de Catalunya. D’altra banda, en la mateixa entrevista, Ventura ha manifestat el seu desacord amb el fet que Artur Mas comunicarà per carta a Mariano Rajoy la petició formal per poder celebrar la consulta. Segons la dirigent socialista, en una situació de normalitat democràtica, els governs haurien d’estar obligats a seure per dialogar i negociar la convocatòria del referèndum.

Finalment, Ventura ha afirmat que Catalunya continua tenint “encaix” dins de la Constitució, i que només cal “voluntat política” per trobar una solució. En canvi, la dirigent dels socialistes ebrencs creu que el govern espanyol i la Generalitat tenen una voluntat “nul·la”, amb dos presidents que han estat “incapaços” de dialogar i de trobar punts d’acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta