8 de juliol del 2013

Trens Dignes demanarà una reunió amb Santi Vila, per concretar els compromisos de la Generalitat amb l'Ebre



TORTOSA (Baix Ebre).- La plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre demanarà una reunió urgent amb el conseller de Territori i Sostenibilitat. La primera oportunitat que tindran per parlar cara a cara serà el proper 18 de juliol, ja que l'Ajuntament ha anunciat que Santi Vila serà el pregoner de la Festa del Renaixement de Tortosa. La reunió amb Vila hauria de servir per deixar les coses clares sobre quines són les previsions de la Generalitat en els propers mesos per a la millora dels serveis ferroviaris al territori. Unes mesures han de quedar plasmades en el nou Pla de Mobilitat de les Terres de l’Ebre.

La portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà, ha explicat aquest dilluns a Canal 21 Ebre que les converses amb el govern català són encara discretes, amb el suport de tècnics que sí que tenen contacte directe amb la Generalitat. De fet, ha remarcat que el moviment ciutadà està satisfet amb l’anunci del govern de renovar els combois que circulen per les Terres de l’Ebre, a més d’implementar la integració tarifària en l’únic gran territori del país que encara no en té. Però Castellà ha dit que volen fets, més que paraules. De la mateixa manera, Castellà ha explicat que no preveuen mobilitzacions importants durant l’estiu.

A banda, la plataforma Trens Dignes ha previst convocar després de l’estiu una reunió amb tots els partits polítics, després que el ple de l’Ajuntament de Tortosa aprovés per unanimitat una moció per reclamar la millora dels serveis ferroviaris i també les obres per connectar l’estació de Tortosa amb el corredor ferroviari d’ample internacional i amb l’alta velocitat regional. Segons Castellà, el compromís d’inversió de la ministra Ana Pastor encara no figura en cap esborrany, ni en cap document públic del Ministeri de Foment. Per tant, la portaveu de Trens Dignes afirma que mantindran la pressió fins que s’incloga en algun document oficial la inversió anunciada de 66 milions d’euros per connectar l’estació de Tortosa amb l’ample internacional.

En aquest sentit, Castellà ha posat sobre el mapa quines són ara les principals reivindicacions de Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, quant a la construcció de noves infraestructures ferroviàries. Així, a més de la connexió amb ample internacional de les estacions de Tortosa i l’Aldea, també caldria garantir la comunicació amb l’estació de la ciutat de Tarragona i la construcció d’un enllaç des de l’Arboç amb la via cap a Barcelona. De la mateixa manera, també és necessari habilitar un doble sistema ferroviari en el tram ebrenc del corredor del Mediterrani, per garantir que els trens de mercaderies d’ample ibèric podran continuar circulant-hi amb normalitat.

Segons Castellà, un cop construït el corredor del Mediterrani amb ample internacional, caldrà fer aquesta inversió per garantir també el pas de les mercaderies amb ample ibèric entre Vila-seca i Castelló. En cas contrari, les Terres de l’Ebre corren el perill de convertir-se en un territori poc atractiu per a possibles implantacions industrials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta