13 d’agost del 2013

Un home de 75 anys, ferit greu en una cama per una cornada durant les festes amb bous a Amposta

AMPOSTA (Montsià).- Un home de 75 anys va resultar ferit greument aquest diumenge al vespre quan va rebre una cornada d'un bou als carrers d'Amposta, en el marc de les festes majors. L'individu participava en un dels principals actes taurins del dia -la desencaixonada del bou-, que tenia lloc a l'avinguda de la Ràpita. Durant el transcurs de la festa, l'animal va colpejar l'home i el va ferir a la cama esquerra. Una ambulància el va evacuar en estat greu a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i d'allà el van traslladar a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on l'han hagut d'intervenir quirúrgicament. L'home es recupera a la UCI, i el seu estat continua sent greu, segons fonts hospitalàries.

El regidor de Governació d'Amposta i responsable dels bous, Josep Garriga, ha explicat, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), que la víctima estava veient l'espectacle dels bous darrere una de les tanques instal·lades al circuit. Tot apunta que l'home tenia una cama fora de la protecció i que, l'animal, en passar per la zona, el va colpejar i li va enganxar la banya a l'extremitat provocant-li greus ferides. El bou feia un quart d'hora que havia entrat al recinte, aproximadament.

El regidor ha destacat que una ambulància que es trobava a tot just a "cinc o sis metres" del lloc on es van produir els fets el va evacuar immeditament a l'Hospital de Tortosa. El consistori sosté que al circuit en el qual es desenvolupa el correbou, d'uns 200 metres, hi havia quatre ambulàncies. Segons les mateixes informacions, l'home té família a Amposta i hi estaria passant uns dies coincidint amb les festes majors, però des de fa diversos anys viu a la demarcació de Castelló.

"La prudència no va ser suficient", ha lamentat Garriga. El regidor responsable de les festes taurines ha titllat els fets d'un "accident", i ha recordat el "risc" que tenen aquests tipus d'espectacles, fins i tot per a les persones inexpertes i per a aquelles que no hi participen directament. "La gent que s'està a les barreres no sap amb quins animals està tractant i, malauradament, pot tenir aquestes conseqüències desagradables", ha lamentat.

El regidor ha assegurat que les festes continuen segons el previst, tot i que ha mostrat la seua preocupació davant d'aquesta "desgràcia" i ha expressat el seu suport als familiars i a la víctima. "Sabem que està estable i que l'han operat. Està greu, però no es creu que hagi de tenir més conseqüències", ha relatat Garriga. A la víctima la van traslladar de Tortosa a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona perquè requeria d'una intervenció vascular. L'home segueix ingressat en estat greu a la Unitat de Cures Intensives.

Via ACN

1 comentari:

  1. Qui juga amb foc, es crema. La major part d'alpinistes, saben el que tenen entre mans. No es pot dir el mateix de molts participants en espectacles taurins. El tabac mata i provoca greus lesions, diuen les capsetes. Els bous, també, i no ho informa cap capseta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta