13 de setembre del 2013

Flix fa onejar una senyera estelada al Castell Nou fins que Catalunya siga un estat propi


FLIX (Ribera d'Ebre).- Flix ha hissat al Castell Nou, amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre, una senyera estelada que hi romandrà onejant "fins que Catalunya assoleixi les seues aspiracions com a estat propi, responent a l'anhel popular". Així es va dir en el Manifest de la Diada que va llegir-se durant l'acte institucional de la Diada al Castell Nou de Flix. L'acte va iniciar-se amb la rebuda als integrants de la Cursa de la Llibertat, procedents des de Lleida. Tot seguit va haver un parlament a càrrec del coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Flix, Josep Maria Recha, i també un discurs a càrrec de l'alcalde de Flix, el socialista Marc Mur. De fet, Mur és un dels alcaldes del PSC a les Terres de l'Ebre que dimecres va participar en la Via Catalana per la Independència. Un total de 400 veïns i veïnes de Flix van assistir a la Via Catalana, en el tram de la carretera N-340 al Perelló.

En concret, la lectura del Manifest de la Diada de 2013 a Flix va anar a càrrec de la pubilla Xènia Ciuraneta. Després va actuar-hi un quartet format per alumnes i professors de l'Escola Municipal de Música de Flix, tot interpretant uns arranjaments de les peces "País petit", de Lluís Llach, i "El meu riu", de Joan Baptista Sabaté. L'acte institucional va culminar amb la hissada de l'estelada, la qual va ser portada per les pubilles i els hereus. Un cop hissada, tots els presents van interpretar "Els Segadors".


Imatges Ajuntament de Flix

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta