15 de setembre del 2013

Indignació a l'Ebre per la imatge que TV3 dóna del territori en el '30 minuts' sobre la Via Catalana




TORTOSA (Baix Ebre).- El programa '30 minuts' de TV3 ha abordat aquest diumenge al vespre, "en un document d'urgència", la Via Catalana per la Independència. Ha estat un reportatge que anava alternant els preparatius de la cadena humana convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de nord a sud del Principat amb les imatges de la Via Catalana del passat Onze de Setembre. Però el tractament del '30 minuts' a la realitat de la Via Catalana a les Terres de l'Ebre ha provocat una onada d'indignació a través de les xarxes socials. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la diputada i primera tinent d'alcalde, Meritxell Roigé, han estat només algunes de les persones que han piulat a Twitter expressant el seu malestar amb la manera com el programa de Televisió de Catalunya ha tractat les dificultats que van tenir les Terres de l'Ebre per omplir els trams de la Via Catalana. "#400kmTV3 però una vegada més missatge distorsionat sobre #Tortosa i les #terresdelebre.  Sol passar quan sols es ve de tant en tant", ha afirmat l'alcalde de Tortosa a Twitter. "#400kmTV3 qui  tingui dubtes participació #terresdelebre que miri  % participació segons població i compari amb ka resta del país", ha afirmat Bel. "Indignada pel missatge q s'ha donat a @tv3cat sobre #terresdelebre . Al meu tram erem 3 files i majoritàriament erem de #Tortosa i #Ebre", ha afegit Mertixell Roigé.

Un dels retrets que els tuitaires estan fent al reportatge '400 km' de '30 minuts' és que no queda prou clar que les Terres de l'Ebre van tenir problemes per omplir la Via Catalana a causa d'un doble problema geogràfic (un recorregut mol llarg) i també demogràfic (180.000 habitants). "#400kmTV3 encara fa falta recordar q #Terresdelebre som 180000 i que teníem 72km a emplenar? Feu números! Resposta ebrenca: extraordinària!", han piulat a Twitter des de l'ANC Tortosa. "Com sempre @tv3cat deixa clar que encara no coneix les #TerresdelEbre. Pq no heu tret les 1500 persones fent via al riu?!  #400kmTV3", ha afegit Laia Romeu, secretària de Tortosa per la Independència. "#400kmTV3 hagués pogut mostrar imatges d l'èxit de la cadena a #Tortosa o de parada al mercat de @ANCTortosa. Ha decidit mostrar el contrari", han remarcat des de l'ANC Tortosa. De fet, la parada del mercat de Tortosa recollint inscripcions per a la Via Catalana sí que apareixia en l'anunci del '30 minuts' d'aquest diumenge, amb una imatge dels activistes Francesc Vallespí i Santi Queralt. Però el programa de TV3 ha optat per reflectir les opinions d'alguns paradistes i clients del mercat de Tortosa contraris a la independència. I això ha molestat molts dels tuitaires de les Terres de l'Ebre que van participar a la Via Catalana.




"#400kmTV3 Era necessari treure totes les opinions contràries a la independència a les entrevistes fetes a Tortosa?", ha dit Jordi Simó Sabaté.
"De la emoció passo a la indignació pel tracte de tv3 a les terres de l'Ebre. #400kmTV3", ha afirmat Jordi Borràs.
"@ANCTortosa @tv3cat, la nostra, ens ha donat pel sac. Lamentable!. Quina manca de desconeixement de la realitat del nostre territori!", ha escrit el tortosí Enric Simó.
" #400kmTV3 Per què TV3 ha escollit les Terres de l'Ebre per treure gent contraria? El problema no és l'area metropolitana de Barcelona?", ha piulat l'activista i empresari Ramon Roig, de Miravet.
"Ei, a #Tortosa hi ha gent que no volia saber res de la #ViaCatalana, com també n'hi havia a la Garrotxa, Barcelona o el Bages, eh? #400kmTV3", ha escrit Jordi Arrufat.
"Em sumo a la indignació per la selecció tendenciosa d'entrevistats al Mercat de Tortosa. Gran la mobilització arreu! #400kmtv3", ha dit Roser Sebastià.
"@Ferran_Bel @meritxellroige 30' TV3 molt emocionant com a català molt indignat com tortosí. Demaneu explicacions a "la nostra"", ha tuitejat Xavi Pérez Celma.
"no ho poden evitar... costarà omplir l'ebre i pam... comentaris negatius a tortosa! sempre igual! #400kmtv3 k mos hem mogut mes q mai!!!!", ha dit Neus Olbiol.

Imatge TV3

16 comentaris:

  1. Massa poc. Com mos han de tractar amb el monument del mig del riu, collons !

    ResponElimina
  2. " Indignació a l'Ebre " és una forma com un altra de dir-ho suposo, però no sé si no una mica precipitada.
    No serà indignació a CIU ? : Què diran de natros si els que surten a dir que no estan d'acord són de Tortosa ?

    I Tortosa municipi per la Independència ! " Vaya por Dios "

    " missatge distorsionat sobre Tortosa ", diu l'alcalde. Quina barra. Què no són de carn i osos les persones que ha opinat ? Qué ha quedat 3 - 2 , no passa res home. Al cap o a la fi potser és mes representatiu que el contrari. Ves a saber...............

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. D'acord en que podrien haver explicat més clarament perque era més dificil omplir els trams ebrencs que els trams que passaven per mig de Barcelona, per la densitat de poblacio.

    Pero el fet que sortia gent amb opinions variades, crec que és un encert del reportatge. Val, els podrien haver buscat a Banyoles o Figueres, pero que més dona - vist que des de Madrid ens diuen que aqui qui este en contra de l'independencia no s'atreveix a parlar en public, pos, quin millor exemple que el mercat de Tortosa per demostrar que no és aixi.

    Del monument i altres restos Franco-istes que tenim, proposo que TV3 fassi un 30 minuts (o 60 ...) especial !

    ResponElimina
  5. La presència del monument sobre la pilastra al mig del riu demostra ja el caràcter tortosí. A mi no m'ha estranyat.

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Vagi representants ..... s'enfaden per que en un reportatge surten ciutadans de la seva ciutat que pensen diferent a ells ... pais!! això és governar per a tots i llibertat d'expressió? ... que vergonya de polítics

    ResponElimina
  8. adeosdad, vols que parlem de la Catalunya insòlita ?
    A mi el monument em fa tanta nosa com a tu ( presumptament ). I sóc tortosí. O és que el caràcter tortosí és el que es demostra amb el que LEGÍTIMAMENT pensen tres persones sobre la cadena humana ?

    ResponElimina
  9. ...doncs jo sóc d´una opinió..., ara per ara aquest monument es podria transformar en un homenatge als que van caure donant la seva vida per CATALUNYA!!!...

    ResponElimina
  10. Flipes si creus que l'espant del riu es pot transformar en algo més que deixalles radioactives.

    ResponElimina
  11. Vaig ser-hi amb tota la meua família al tram 92. Vaig vore lo reportatge de TV3, i l'únic que vaig sentir va ser agraïment a un país que majoritàriament mos va fer costat.
    L'Alcalde ans de parlar hauria d'haver fet una mica més pels tortosins que cridar independència davant de les càmares i no convocar cap consulta per a saber l'opinió dels seus conciutadans ni canviar un escut no mos representa i que mos lliga a una corona corrupta i desacreditada.

    ResponElimina
  12. Nego que la gent que va vindre a les TE responent a la crida de l'ANC ho fes per recolzar el territori, en tot cas es recolzaven ells mateixos.
    I el lema de la convocatòria. O és que esteu acceptant implícitament que la gent d'aquí no vareu participar amb la mateixa proporció que la resta ? Si no és així, llavors, gràcies, de què ?

    ResponElimina
  13. Mal que mos pese Catalunya és un país centralista, i TV3 sempre ha tractat a les nostres terres com a un element exòtic. Si bé que potser és veritat que el suport a la independencia en llocs com a Tortosa sigue menor que altres llocs com Girona, o Reus per exemple, el que és important és que no solament se va omplir de barcelonins els nostres trams sino que la gent ebrenca es va mobilitzar a la cadena. Mos agrade o no és una realitat, gran part de la nostra población, potser menys que en altres llocs es va mobilitzar quan mai s'havia aconseguit reunir tanta gent per aquest tema. Potser de vegades mos oblidem que on se parla menos el català i on probablement menys suport tingue la cadena sigue a Barcelona...però claro como és el cap i casal. També altres cadenes de l'Estat Espanyol van tergiversar les coses dient que aquí el suport era minoritari. Ni una cosa ni altra. En quant al monument, si cap polític tant de dretes ni d'esquerres que haguessen pogut fer algo quan van gobernar no van tenir el valor ni fer almenys una consulta ciutadana per decidir el futur del monument pos que no se queixen. Adeosdad, si parlem de tòpics per part de TV3 no caigues tu també en el parany que també de cada lloc podiem començar a parlar.

    ResponElimina
  14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. El lloc on realment les hem passat magres per omplir i ja és trist, és als voltants de Tarragona ciutat. Aquí si que es pot parlar d'un suport més baix a l'independentisme, no pas a les Terres de l'Ebre. Sou collonuts, veïns!!!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta