10 de setembre del 2013

Més de 28.000 alumnes comencen el curs escolar a les Terres de l'Ebre



 TORTOSA (Baix Ebre).- Els serveis territorials d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre ja ho tenen tot a punt per poder començar aquest dijous, 12 de setembre, el nou curs escolar d'infantil i primària. L'endemà, 13 de setembre, ho faran els alumnes de la ESO, els batxillerats i el cicles formatius de grau mitjà, mentre que el proper 19 de setembre començaran el nou curs els alumnes de la resta d'ensenyaments. A les Terres de l'Ebre, el conjunt de la població escolar continua la tendència actual d'estabilitat. Les dades provisionals d'alumnes són de 28.069 alumnes, el que són 244 alumnes menys que al juny del curs passat. Però el nombre d'alumnes podria acabat creixent, ja que encara falta per completar la matrícula dels cicles formatius. Així ho ha explicat aquest dilluns el director dels serveis d'Ensenyament a les Terres de l'Ebre, Antoni Martí.

Ensenyament manté a les Terres de l'Ebre els 1.070 grups d'ensenyament obligatori, i totes les variacions de grups es produeixen al sector públic. El 87,74% dels alumnes es concentren a l'ensenyament públic, mentre que el 12,26% ho fan a l'ensenyament privat concertat. En aquest sentit, Martí ha parlat d'un manteniment de les plantilles, amb la reducció de 17,5 dotacions de professorat. El director territorial d'Ensenyament també ha detallat que, com passa a tota Catalunya, a l'Ebre ha crescut el nombre d'alumnes en totes les etapes excepte a l'ensenyament primari, que és on comença a notar-se la davallada demogràfica. A més, sense comptar les dades de la formació professional, totes les comarques del territori augmenten en el nombre d'alumnes; però al Montsià hi ha 66 alumnes menys a infantil a Amposta, i 81 alumnes menys d'ESO en el conjunt d'instituts de la comarca. De la mateixa manera, Móra d'Ebre també presenta una davallada de 42 alumnes de l'ESO, en aquest cas degut a la creació de l'institut escola de Móra la Nova.

D'altra banda, Martí ha explicat que un dels objectius d'Ensenyament per al curs 2013-2014 és l'impuls a l'FP, amb la implantació a les Terres de l'Ebre de la Formació Professional Dual. En aquest sentit, hi haurà dos cicles formatius de Formació Professional Dual, un a l'institut de l'Ebre de Tortosa, amb la col·laboració de les empreses Plàstics Castellà i Rehau, i un altre a l'institut Montsià d'Amposta, amb el suport del Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre.

Finalment, Martí també ha destacat que l'institut escola Daniel Mangrané de Jesús és l'únic centre de les Terres de l'Ebre que formarà part del pla d'acció per al projecte plurilingüe, que ha de permetre passar de l'ensenyament de l'anglès a l'ensenyament en anglès. A primària, el 12% del currículum escolar; a l'ESO i a la formació professional, el 15%, i als batxillerats, un 18%. Així, s'experimentarà amb nous materials i noves metodologies en un total de 52 centres de Catalunya, i també es farà formació al professorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta