29 d’octubre del 2013

L'alcalde de la Ràpita aposta per desmantellar el Castor perquè 'no cal tornar a temptar la sort'



SANT CARLES DE LA RÀPITA (Montsià).- L’alcalde de la Sant Carles de la Ràpita, Joan Martín Masdéu, ha afirmat aquest dimarts que ha quedat totalment demostrada la relació causa-efecte entre els treballs d’injecció de gas matalàs al projecte Castor i la crisi sísmica provocada a les Terres de l’Ebre i el nord del País Valencià. Durant una entrevista a l’informatiu matinal de Canal 21 Ebre, Masdéu ha reclamat el desmantellament de la instal·lació, al marge de la incertesa sobre qui haurà de pagar la suposada indemnització de 1.700 milions a l’empresa Escal UGS. De fet, el també president del Consell Comarcal del Montsià ha valorat molt positivament que durant els darrers sis dies no s’haja registrat cap activitat sísmica al voltant del projecte Castor, i ha sentenciat que no caldria “temptar la sort” amb la represa de l’activitat gasística a la planta marina.

En la mateixa entrevista, Masdéu ha afirmat que la població de la Ràpita estava preocupada per l’onada de sismes, sobretot quan els terratrèmols van ser cada vegada més freqüents i de més magnitud. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut relativitzar l’afectació de la crisi sísmica sobre el turisme, però sí que ha confirmat que els pescadors han vist reduïdes les seues captures, i que algunes barques han embarrancat per possibles canvis en el fons marí. Finalment, Masdéu ha valorat molt positivament l’activació del pla Sismicat. Però l’alcalde de la Ràpita ha apuntat que si durant la propera setmana no hi ha nous terratrèmols potser seria convenient desactivar el pla especial de Protecció Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta