15 de novembre del 2013

El POUM del Perelló, repte ‘personal’ de Genoveva Margalef en el seu retorn a l'alcaldia



EL PERELLÓ (Baix Ebre).- La nova alcaldessa del Perelló, la socialista Genoveva Margalef, ha afirmat aquest divendres que l’aprovació definitiva del nou pla d’ordenació urbana municipal (POUM) és el seu gran repte polític, però també “personal” fins al final de l’actual mandat. Margalef, que dilluns va rellevar el republicà Ferran Cid a l’alcaldia del Perelló, ha recordat que el Perelló ja fa vuit anys que intenta aprovar el nou planejament urbanístic. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, la nova alcaldessa ha assenyalat que tenen molts requeriments d’Urbanisme de la Generalitat, perquè tenen visions molt diferents sobre com ha de ser el creixement futur del Perelló. Així, ha detallat que Urbanisme no els deixa tenir creixements urbanístics aïllats, i que el Perelló ha hagut de reordenar la seua planificació per compactar el nucli urbà i per millorar els accessos a la població.

D’altra banda, Margalef ha qüestionat el nou pla director que està enllestint Urbanisme, i que ha de servir per regular la construcció de masets i casetes de camp. De fet, el Perelló és un dels municipis del Baix Ebre amb una nombre més important de construccions disseminades. Segons Margalef, el nou pla no canvia massa la planificació que ja havia previst el tripartit, ja que està feta amb una visió “metropolitana” del territori. L’alcaldessa del Perelló ha sentenciat que el pla director no solucionarà els problemes actuals.

Al marge d’això, Margalef ha explicat que la principal actuació de l’Ajuntament per al 2014 serà la substitució d’una canonada de cinc quilòmetres per a l’abastament d’aigua potable de la població. La inversió prevista s’eleva fins als 250.000 euros i també suposarà l’eixamplament d’un camí rural. De fet, l’objectiu de l’equip de govern del Perelló és renovar la xarxa d’abastament d’aigua potable de tot el poble, ja que les canonades són molt antigues i tenen moltes fuites.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta