6 de novembre del 2013

La inversió de la Generalitat a l'Ebre serà de 18,4 milions d'euros, la més minsa de Catalunya


TARRAGONA.- El pressupost de la Generalitat per al 2014 preveu unes inversions per valor de 18,4 milions d’euros a les Terres de l’Ebre. En total, són el 2,2 per cent de les inversions previstes en el conjunt de Catalunya, tot esdevenint la regió del país amb menys inversió del govern català. En aquest sentit, les principals actuacions programades pel govern són l’acabament de l’escola Sant Llàtzer de Tortosa; la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a l’Ametlla de Mar i la futura estació d’autobusos de la ciutat d’Amposta. De fet, la inversió de la Generalitat al territori ha caigut un 75%, principalment perquè ja que no hi figuren les partides dels regadius del canal Xerta-Sénia i del reg de la Terra Alta. A més, l’Ebre és el segon territori de Catalunya en què més baixa la inversió, per darrera de les comarques de Girona.

 Per comarques, el projecte de pressupost preveu nova inversió per import de 7,9 milions per al Baix Ebre, dels quals 3,59 milions es destinaran a les obres de construcció de l'escola Sant Llàtzer de Tortosa, ja en marxa, i 1,79 milions d'euros més per a la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a l'Ametlla de Mar. Al Montsià, dels 3,8 milions d'euros que rebrà la comarca, 1,5 milions corresponen a la nova estació d'autobusos d'Amposta. També rep una partida de 315.000 euros el casal de gent gran d'Alcanar. A la Ribera d'Ebre, la Generalitat estima una inversió de 5,2 milions d'euros, on destaquen els 300.000 euros per a portar a terme les obres d'adequació del castell de Miravet. Finalment, a la Terra Alta li correspondran 1,3 milions d'euros, dels quals 300.000 euros es destinaran a l'ampliació de residències.

El delegat del Govern a Tarragona, Joaquim Nin, va ser l’encarregat de presentar ahir dimecres la proposta de l'executiu català per al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. De fet, el govern destina a la millora de la carretera C-51 entre Valls i El Vendrell la major dotació pressupostària en obra nova. Així, el pressupost de la Generalitat pel 2014 preveu noves inversions per valor de 47,6 milions d'euros al Camp de Tarragona, molt per damunt dels 18,4 milions d'euros a les Terres de l'Ebre. En aquest sentit, les noves inversions al Camp de Tarragona representen el 5,7% del total de Catalunya, mentre que els 18,4 milions de l'Ebre són el 2,2% del total del país.

Imatge ACN

2 comentaris:

  1. Vergonyós ! I a sobre ens els presenten a una de les dues delegacions de la província ( sí província ) si li voleu treure rellevància al que soleu anomenar DEMARCACIÓ per què no ho presenteu a les dues delegacions o bé a la de les Terres de l'Ebre ?.
    Ja fa temps que es va acabar la discriminació positiva .

    ResponElimina
  2. hombre, pues no nos iria nada mal, que nos desdoblaran la carretera de la Carrova ya...total tendremos que soportar estoicamente otro año mas con la incomodidad de esta carretera en algunas horas del dia y en ciertas fechas del año...puede que para el 15, que vendran las elecciones otra vez, igual que con lo de las piscinas ¿!?...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta