6 de novembre del 2013

Rebutgen el recurs de l'Estat contra l'EMD de Jesús per voler exercir la 'sobirania fiscal'

JESÚS (Baix Ebre).- La jutge del contenciós administratiu número 2 de Tarragona no ha admès a tràmit el recurs presentat per l'Advocacia de l'Estat, a petició de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, contra l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús. El recurs es va presentar per revocar l'acord de ple, del 16 de maig passat, on l'EMD manifestava la voluntat d'exercir la seva "sobirania fiscal", així com d'iniciar els mecanismes necessaris per pagar l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya. En l'auto, del passat 30 d'octubre al qual ha tingut accés l'ACN, la jutge assegura que no admet el recurs en considerar l'acord municipal un "vertader discurs polític, aliè a qualsevol efecte jurídic".

L'alcalde-president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, ha valorat satisfactòriament la inadmissió del contenció de l'Estat per part de la jutge, ja que la proposta només planteja la "voluntat política" de prendre aquesta decisió quan hi hagi els mecanismes necessaris per poder-ho fer. "En cap moment hem dit que deixàvem de pagar els impostos i per això la jutge deixa sense efecte el recurs de l'Estat", ha assegurat.

Per Panisello, aquesta decisió judicial obre un camí perquè totes les administracions catalanes puguin donar el pas per pagar els impostos al Govern "quan sigui possible". De fet, l'alcalde de Jesús ha deixat clar que la moció, ara per ara, no és pot executar ja que encara no hi ha els mecanismes adients per fer-ho. "Nosaltres mostrem la voluntat de poder pagar els impostos a Catalunya perquè creiem que és important que la Generalitat pugui recaptar els impostos estatals, a més, en un escenari futur d'independència, també hem de saber els diners que podrem tenir per aquesta via", ha manifestat.

En la resolució, la jutge assegura que l'acord del ple recorregut "no constitueix un acte administratiu de cap gènere perquè està mancat de qualsevol efecte pràctic". Segons l'auto, la proclamació de la sobirania fiscal -primer punt de la moció- per part d'un municipi "no altera ni obliga a cap persona ni administració", sinó que és una "declaració de principis". La jutge assegura que el propi Ajuntament admet que té el deure d'abonar l'IRPF i l'IVA i, per tant, la moció no té efectes jurídics. "És una manifestació política sense existència en el món del Dret", planteja.

Així mateix, sobre la voluntat de pagar els impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya, la jutge considera que el punt és "inconcret" en temps, lloc, i manera; i que no es pot jutjar l'EMD de Jesús perquè, en cap cas, ha deixat de complir amb les seves obligacions tributàries. Contra l'auto de la jutge, del 30 d'octubre, es pot interposar un recurs d'apel·lació.

Via ACN

1 comentari:

  1. ...que aceleren la "independencia", y cuando mas pronto la tengamos, mas pronto dejaremos de "engordarlos" con nuestras pelas...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta