11 de desembre del 2013

Bel aconsegueix una bonificació estatal de 420 euros a la formació en les microempreses

TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu de CiU a la Comissió de Pressupostos del Senat, el tortosí Ferran Bel, ha aconseguit introduir una esmena, transaccionada amb el PP, que permetrà la creació d'un crèdit de bonificació de 420 euros per a microempreses d'entre 1 i 5 treballadors, destinat a formació, en lloc d'un percentatge. D'aquesta manera, es facilita que les empreses tinguen recursos suficients per a aquesta àrea. L'esmena s'ha transaccionat sobre la base de la 3.111 de CiU amb el suport del PP. Tal i com ha assenyalat el senador Bel, “es tracta d'una reivindicació de la patronal i les empreses”.

Inicialment, la modificació incorporada en el text pel grup popular penalitzava durament les microempreses (d'1 a 5 treballadors)  que suposava, de fet, una reducció de l'import del crèdit destinat a formació bonificada dels seus treballadors. En la proposta de CiU inclosa en el projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat l'import era fix (420 euros), mentre que, després de la incorporació de l'esmena presentada pel grup popular, el tracte dispensat a aquesta tipologia d'empreses s'equiparava al rebut per les empreses de fins a 9 treballadors.

Segons CiU, aquesta equiparació implicava que l'import bonificat destinat a aquest concepte, per a les empreses d'1 a 5 treballadors, anava a ser igual a la quantia ingressada per l'empresa en concepte de formació professional durant l'any 2013 (100% de bonificació). El que suposa també un import menor a l'inicialment previst per comptar amb pocs treballadors, la qual cosa suposava unes aportacions a formació professional més aviat modestes. Aquest fet, tal com ha assenyalat Bel, “dificultava la participació d'aquestes microempreses en formació i afectava per exemple a Catalunya, a més de 33.000 establiments, més del 50% de les empreses que el 2012, van dur a terme accions de formació”.

Imatge CiU

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta